Blogolj!

Közpénzből könnyű szabadnak lenni – a balos-libes kultúrdiktatúra végnapjai


Két szerző rövidesen könyvbemutatót tart. Szépen egybegyűjtötték az eddig megjelent írásaikat és könyv készült belőlük. Közös könyv. Nem mondom meg kik ők, mert úgyis tudjátok, Bayer Zsolt és Szakács Árpád. Hogy van-e kultúrharc? Szerintem volt. Győztünk. Már csak a megadás feltételeiről kellene tárgyalni, de nem azzal a felfújt hólyag, sőt nagyképű, emellett még egymást is lenéző bandával, akik most bitorolják a magyarok kultúrájának minden színterét, hanem azokkal a honatyákkal, akik tehetnek is értünk valamit, ha kell, a törvényhozás erejével, hiszen azért választottuk meg őket.

Emeljük most a költői kérdések szintjére azt a furcsa jelenséget, hogy

miért nem jutnak szóhoz a számuknak megfelelő arányban a jobboldali írók, költők, művészek a saját hazájukban, a harmadik túlnyert országgyűlési választás után sem?

A kérdések:

Igaz-e, hogy Bán Mórt, a több mint negyedmilliós példányszámban elkelt Hunyadi Jánosról szóló eddig kilenckötetes regény sorozat íróját az utóbbi tíz évben egyszer sem hívták meg a Petőfi Irodalmi Múzeumba (PIM-be)”? Igaz, vagy nem?

Igaz, vagy nem, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap történelmi filmekről szóló pályázatára beérkezett 404 filmötlet közül 390-et kidobtak a szemétre, megalázva ezzel a jelentkezők több, mint 96 százalékát? Igaz, vagy nem?

Igaz, vagy nem, hogy a Magyar Nemzeti Filmalapnál sorozatosan ugyanaz az öt-hat megélhetési producer kapja meg a filmalkotási lehetőséget az esetenként ezzel járó sokmilliós, sőt néha milliárdos közpénzzel együtt? Igaz, vagy nem?

Igaz, vagy nem, hogy a Szakács Árpád újságíró által felsorolt művészek, akik neve a 2017-es és 2018-as programokat fémjelezte a PIM-ben egytől egyig a ballib táborhoz tartoznak?

(A teljesség igénye nélkül az előadói névsor: Závada Pál, Spiró György, Nádas Péter, Dés László, Gerendás Péter, Hegedűs D. Géza, Térey János, Visky András, Krasznahorkai László, Szabó T. Anna, Cselényi László, Peer Krisztián, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya, Kiss Tibor Noé, Péterfy Gergely, Potozky László, Márton László, Totth Benedek, Csuhai István, Demény Péter, Szántó T. Gábor, Parti Nagy Lajos, Petőcz András, Gyáni Gábor, Dragomán György, Farkasházy Tivadar, Kálmán C. György, Kende Péter, Gömöri György) Igaz, vagy nem?

Igaz-e, hogy Karafiáth Orsolya, akinek az utóbbi időben már valósággal a (szín)vonalkódjára is fizetnek minden elejtett szaváért a PIM-ben és a Népszavában, a lap 2017. szeptember 18-i lapszámában még azon ballibeknek is odavág, akik „együttműködnek a Fidesz-diktatúrával” „Írni a Magyar Időkbe meg a többi szarba, villogni a TV2-n – nos, ezt nem”. Igaz, vagy nem?

Igaz-e, hogy a kilencvenes években a marihuána itthoni legalizálását is népszerűsíteni próbáló Konrád György 85. születésnapját idén április 5-én a PIM-ben sikerült megünnepelni? Igaz-e, hogy Konrád úr a magyar miniszterelnököt nemrégiben egy Ceausescu nevű román aljadék diktátorhoz hasonlította? Igaz, vagy nem?

Igaz-e, hogy a PIM Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Irodája az elmúlt közel 20 hónapban 30 millióval járult hozzá a következő „szigorúan semleges” alkotók munkáinak fordításához? Igaz, vagy nem?

Igaz-e, hogy ők: „Dragomán György, Krasznahorkai László, Nádas Péter, Bartis Attila, Kiss Tibor Noé, Tóth Krisztina, Totth Benedek, Végel László, Konrád György, Spiró György, vagy (Isten nyugosztalja) Esterházy Péter”. Igaz, vagy nem?

Igaz, vagy nem, hogy a támogatások 90 százalékát az ügyeletes rettegők kapták? Igaz-e, hogy Szász János a hazáját folyamatosan lenácizó rendező a Magyar Nemzeti Filmalaptól 2015. október 29-én 494,5 millió forintos gyártási támogatást kapott egy olyan filmre, amelyre még húszezren sem voltak kíváncsiak? Igaz, vagy nem?

Igaz, vagy nem, hogy a filmalap negyedmilliárd forintot, plusz nyolcmillió marketingtámogatást adott Bogdán Árpád cigány filmrendező magyarokat képen hajító filmjére, amely összesen 1157 nézőt érdekelt. Igaz, vagy nem?

Minden előzőleg feltett kérdésre a válasz: igaz.

A jobboldaliak, akiknek – érezve a sok évtizedes ballib diktatúrát, még nem ment el a kedvük attól, hogy leüljenek a fehér papír elé, pontosan tudják, hogy nincs hová hátrálniuk. Lehet itt hangzatos okfejtéseket kreálni, vagy egyfolytában idézni ki mit tartott erről, már késő. Betelt a pohár. A kultúra diktátorai valamiért nagyon biztosnak érzik a helyzetüket. Pláne ha még biztatást, sőt pénzt is kapnak az általuk folyamatosan gyalázott polgári, konzervatív, vagy jobboldali erők egyes képviselőitől. Kedves honatyák! Elég volt ebből, vagy nem?

A jobboldali művészeknek mindenesetre elege lett abból, hogy ezek minden pillanatban lenézzék őket. Ráadásul azok, akik között szép számmal megfordulnak olyan furcsa megélhetési irodalmi kultúrharcosok, akiknek fogalmuk sincs a szép, ívelt, kifejező magyar beszédről, akik csak legóznak a magyar nyelvvel, akik nem értik a magyarok nyelvének negyedik és ötödik asszociációs szintjét. Fel sem fogják, hogyan képesek a székelyek egy bólintással, hang nélkül is „kerek mondatokban” beszélgetni. Sokan közülük megpróbálják elsajátítani e furcsa ragozó nyelvet, sőt szabályokat is igyekeznek maguknak ehhez mankónak alkotni, de hiába. Még bicegni sem képesek velük. Egyet nem tudnak: a magyarok és a magukat magyarnak vallók generációk sokaságán keresztül örökítik át gyermekeikre a valódi szóvarázst, a tiszta lélekből fakadó emberi szót, vagy a szavakat alkotó ősi hangsort, amely kiválóan alkalmas a fontos gondolatok átadására. Ők még azt sem értik, hogy ezt miért nem értik.

Az persze egyelőre vágyteljesítő fantáziálásnak tűnik, hogy a következő hetven évben a magyarul érző alkotók kapják meg azt a támogatást, ami eddig az előbbieknek jutott. Pedig az segíthet ezen a gondon, ha a pénztárcájukra rátapos egy ló, ahogy felénk Mucsán mondják. Magyarán szólva döntsön a piac a sorsukról, mint Bán Mór esetében. Jelzés már érkezett, hiszen annyi pénzhez jutottak az elmúlt évtizedekben, hogy már egész Kárpát-medencét tele lehetett volna szórni belőle a rétegideológiájukkal. Ha lenne rájuk igény, csak liberális magyarok élnének a Kárpátok karéjozta gyönyörű földrajzi egységben. Nincs rájuk szükség és ezt ők is tudják, már csak a pénzüket, az utazásaikat féltik. Ide gyors, határozott döntés kell. Ilyesmikről szól majd a két szerző Bayer Zsolt és Szakács Árpád közös könyvbemutatója a Magyarok házában december ötödikén. Csak mondom.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/65108/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,Bayer Zsolt,jobboldal,kultúra,kultúrharc,liberális,liberalizmus,Szakács Árpád
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-03 14:41:05
Minden józanul gondolkodó, normális (azaz nem kommunista) magyar ember számára megnyugvást jelentene, ha közösen meg tudnánk fejteni azt a rejtélyt, hogy három kétharmados győzelem után, a FIDESZ kormány uralkodásának kilencedik évében miért garázdálkodhatnak még a mai napig is a tőrőlmetszett kommunisták minden fontos, jelentős területen (oktatás, közhivatalok, színház, könyvírás és megjelentetés, filmipar, média világa stb. - stb.) ebben az országban !!!!
Ne várjuk már el a végtelenül leterhelt miniszterelnök úrtól, hogy mindent ő személyesen intézzen el kis hazánkban !!!!
É B R E S Z T Ő V É G R E E M B E R E K !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?