Blogolj!

Románia: ünneplik a semmit és hamisítják a múltat


Nem megy ez srácok… Márpedig, ami nem megy, azt ugye nem kellene erőltetni. Románia ünnepelni készül – egy történelmi lopást és átverést –, de a centenáriumra készülve történelmet is hamisít.

Valahogy az az érzése az embernek, hogy a románokban nagyon komoly kisebbségi komplexus uralkodik. Azért hazudják például maguknak Mátyás királyt (is), hogy bizonygassák milyen komoly történelemmel rendelkeznek és milyen nagy nemzet az övék. Itt van ez a centenáriumi buli, amelyen arra emlékeznek meg tokáig bocskorban, hogy ellopták tőlünk Erdélyt. Van itt ugye végtelen jelet formáló százas, vagy óriási zászló az utcákon és kukából kifelé (vagy befelé?) pakolt lobogók. 

És csináltal egy videót is, hogy megemlékezzenek a dicsőnek gondolt múltjukról. 

A propaganda termékben majdnem minden igaz. Az ország századik születésnapjára készült összeállítás arról szól, hogy micsoda nagy eredményeket ért el Románia 1918 óta. (Azért ezen gondolkodjuk el egy kicsit itt az 1000 éves Magyarországon, hogy a szomszédunk 100 esztendős…) Azt állítják például, hogy Romániában szállt fel először levegőnél nehezebb eszközzel a földről egy ember. Ez persze lehetne igaz, ha Párizs valaha is az országhoz tartozott volna. 

Ez azonban tévedés, ugyanis Traian Vuia nem Romániában, hanem Párizsban szállt fel a repülőjével – hívta fel a figyelmet az Adevărulnak nyilatkozva Sorin Gabriel Ionescu történelemtanár. Amúgy Vuia elképzeléseit nem támogatták a románok, ezért lépett le Franciaországba. 

Aztán a videó azt is állítja, hogy Temesvár, vagyis „egy romániai város volt az első európai település, ahol bevezették az elektromos közvilágítást”. Kapufa… Valóban mi tanítottuk meg a románoknak, hogy milyen az, amikor nem kell sötétben botorkálni éjszaka az utcán, de akkor Temesvárnak köze nem volt Romániához, hiszen az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. 

Szóval így megy ez odaát. Ünneplik a semmit és hazudják a múltat.

(via: maszol.ro)

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/64948/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Sándorné bejegyzésére 2018-12-01 10:15:22
Igaz.
Bocsánatot kérek, de őket valóban kihagytam, pedig nagyon is megérdemlik a magyar nemzet örökké tartó, mély megvetését., mint ahogyan azt is, hogy a nevüket Ön kisbetűvel írta.
Egyúttal ígérem, hogy ezentúl én is különösen figyelni fogok arra: kisbetűvel írom az összes, sz@rházi, hazaáruló komcsi nevét.
Egyik sem érdemel mást !!!!
Válaszolok
Sándorné válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-12-01 06:28:36
Bár ne lenne igaz, amit írt! Úgy vagyok ezzel, mint gyermekkoromban a Mikulással: Már tudtam az igazat, de évről- évre vártam, hogy talán mégis eljön, mert az nem lehet, hogy nincs.
Viszont álljon itt a másik két nemzetáruló neve is: kovács lászló, göncz árpád. Ők is ott koccintottak a románokkal medgyessyvel együtt --- örök szégyenükre és gyalázatukra! ( A nevük legyen örökre kisbetűvel írva!)
Válaszolok
Éva 2018-11-30 20:18:16
Remek összefoglalása annak, hogy mire nem lehet büszke Románia.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-11-30 13:11:31
Csak emlékeztetőül:
Volt nekünk olyan "dicső" miniszterelnökünk, aki korábban a talpnyalóival karöltve, itthon, Magyarországon ünnepelt ennek az aljadék népségnek a honi képviselőivel december 01-én !!!!!
Emlékeznek még arra a senkiházi hazaárulóra, aki képtelen volt kimondani még azt az egyszerű szót is:
"ÚTELÁGAZÓDÁS."
Na, ő volt az a becstelen briganti, aki a sleppjével együtt elment a románok - Erdély elcsatolását - "ünneplő" rendezvényére !!!!!!
Írjuk le a nevét is, mert "megérdemli" ez a barom:
MEDGYESSY PÉTER VOLT !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?