Blogolj!

Gyilkosok szabadlábon, avagy az igazságszolgáltatás selejtjeinek bosszúja


Mi a közös Eva Rezesovában, Sztojka Ivánban és H. Dezsőben? Egyszerű: mindhárman börtönben voltak, mert elkövetői, vagy részesei voltak egy gyilkosságnak, de ők amúgy köszönik jól vannak… 

Eva Rezesova négy ember halálát okozta, amikor ittasan vezetett és egy szabályosan közelekedő autóba hajtott, ami aztán kigyulladt, az utasai életüket veszítették. Kilenc év helyett csak hatot töltött a börtönben, mert jól viselkedett. 

Négy emberélet szárad a lelkén: 9 helyett 6 év börtönnel megússza

Hat év börtön után szabadlábra helyezték a négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozása miatt elítélt Eva Rezesovát, aki a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből kedd délelőtt távozott. A szlovák nőt jogerősen 9 év börtönre ítélték, ugyanakkor a jogszabályok szerint büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatott.

Sztojka Iván részese volt Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásának. Tizenhárom évet kapott, kilenc és felet ült le, mert jól viselkedett. 

Négy évvel előbb szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje, mert jól viselkedett!

Mindenki nyugodjon meg: a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván jól van! Az enyingi gyilkos banda egyik tagja olyan jól viselkedett a börtönben, hogy négy évvel a büntetése letelte előtt kiengedték.

H. Dezső Olaszliszkán volt részese annak a lincselésnek, amelybe belehalt Szögi Lajos. A bűnöző elvileg 2023-ban szabadulna, de úgy tudni, hogy már 2019-ben kijöhet a börtönből, mert jól viselkedett. Ő egyébként a legdurvább, mert rossz tartási körülményei miatt pert indított és 5 millió forintos kártérítést ítélt meg neki a roppant felkészült bíróság. 

Milliomosként szabadulhat Szögi Lajos gyilkosa!

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Azt már „megszokhattuk", hogy különböző gyilkosok előbb szabadulnak a börtönből a jó magaviselet miatt, de az újdonság, hogy egy elítéltet milliók várják kint. Márpedig az Echo TV Razzia című műsora szerint Szögi Lajos egyik olaszliszkai gyilkosa ötmillió forintot kap majd, a rossz tartási körülmények miatt.

Nagyon nehéz visszafogottan fogalmazni. 

Három olyan elítéltről beszélünk, akik igencsak okosan jól viselkedtek a rácsok mögött és ennek eredményeként hamarabb szabadulhatnak. De most komolyan – és előre elnézést – elég a szabadulás felgyorsításához, ha valaki a sitten nem köp a sarokba? Nyilván nem, de biztos nagyon ügyesen sepregettek, varrogattak, kalapálgattak a rácsok mögött és még csak fegyelmezni sem kellett őket. 

Miért van az, hogy aki szándékosan részese egy gyilkosságnak az a börtönben rohad meg? Hely van. Hihetetlen, hogy a bíróságok ránk szabadítják ezeket az embereket.

H. Dezsőt ráadásul milliomosként, de nem kell sajnálni Sztojka Ivánt sem, hiszen a lapértesülések szerint ő BMW-vel furikázik, a Balatonnál sütteti a hasát. Rezesova meg eleve milliomos volt és úgy is maradt. 

Itt járnak köztünk, amit annak köszönhetnek, hogy a sitten a nehézfiúk között amúgy nagyon rendesen viselkedtek – még a repülőket sem dobálták kaviccsal. Tudom én, hogy van a háromcsapás törvény, de valahogy úgy tűnik, nekünk a bíróság jelenti a legnagyobb csapást az ilyen ítéleteivel. Mert van a jog és van az alapvető emberi érték. Az emberi élet pedig a legdrágább. Fizessen meg, aki elveszi. Kamatostul! Még akkor is, ha nyilván Magyarországon élnek a világ legjobban viselkedő bűnözői. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/64874/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-28 17:15:55
Nehezem írom le, de ki kell végre mondani, hogy ezekben a szégyenteljes ügyekben - sajnos - a FIDESZ kormányt is hibásnak kell tartanunk. Ugyanis nyolc éve vezetik az országot, és még mindig ott tartunk, hogy elvetemült, szadista gyilkosokat - mindenféle indok nélkül - engednek szabadon "dicső" bíróságaink !!!!!
Ez, minden józanul gondolkodó (tehát nem kommunista) ember számára egyszerűen elfogadhatatlan !!!
Ennek a gyakorlatnak már régen véget kellett volna vetni, ezt érzik az un. "hétköznapi" emberek. Elég volt !!!!
Persze, tudom: az emberi jogok, meg a Soros-csicska NGO szervezetek, az un. jogvédő szervezetek stb.-stb.
Igen ?!
És az áldozatoknak hol voltak az emberi jogaik ?!
Miért nem élhetnek még ma is a teljesen ártatlan, szerencsétlen polgártársaink ?!
Személy szerint nekem hol van az a jogom, hogy a magyar társadalom, - a bíróság által meghozandó, szigorú ítéletekkel - egyszer és mindenkorra megszabadítson ezektől az állatoktól ?!
Hol van az az alapvető állampolgári jogunk, hogy nyugodtan, békében, - ezektől a rohadt gazemberektől megtisztítva - élhessük mindennapi életünket ?!
Hol a túróban van a Helsinki Bizottság, meg a többi "vályogvédő" hülye szervezet ?!
Csak az általuk támogatott migránsoknak vannak jogaik szerte a világban, csak nekünk, - normálisan viselkedő, rendesen dolgozó polgároknak - nincsenek alapvető emberi jogaink ?!
Hogy is van ez, emberek ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?