Blogolj!

Sajnos elment a román hatóságok esze… 


Tényleg a sötétség ül tort december 1-én Romániában. Elképesztő dolgokkal készülnek megünnepelni Erdély ellopásának 100. évfordulóját.

A végtelenített 100-as, vagy az Avram Iancu szobor előtti térdeplés után itt az újabb elmebaj: azonosítani akarják azokat a fiatalokat, akiknek a pólóján a nyári EMI-táborban Nagy-Magyarország térkép volt, vagy éppen Árpád-sávos zászlót lobogtattak. A marosvásárhelyi rendőrök be is idézték Szűcs Pétert, az EMI alelnökét és közölték vele, hogy ha nem segíti a hatóságokat ebben az őrületben, akkor akár 3–5 év börtönt is kaphat. 

A rendőrök szerint tiltott, xenofób jelkép a történelmi térkép és a zászló. Elmebetegek… 

Egy térkép és egy zászló. Nyilván rossz lehet kisebbségi komplexussal élni a hétköznapokat és készülni egy ünnepre, amelyről a lelke mélyén minden román tudja, hogy Erdély sosem volt és nem is lesz igazán az övék, de azért ez már tényleg sok. Szeretném jelezni a román hatóságoknak, hogy nekem egy Nagy-Magyarország térkép van a falamon. Ezt szabad, vagy ez is tiltott, xenofób jelkép? Jönnek értem, vagy csak beidéznek? 

Mit képzelnek ezek magukról? A nagy ünneplés közben hamisítják, sőt eltörölnék a történelmet. Nem fog menni. Már csak azért, sem mert erre is emlékszünk: 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/64705/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?