Blogolj!

Hivatalos: provokálnak a románok…


Nehéz hetünk lesz, mert a románok között tort ül a sötétség. Jövő szombaton ünneplik Erdély ellopásának 100. évfordulóját, de nem férnek a bőrükbe. Úgy ünnepelnek, hogy minket provokálnak.

Hát akkor üljünk fel ennek. Tegyük meg a szivességet bocskoroséknak, hogy visszaszólunk. Nem azért, mert engem, vagy bármelyikünket bánt ez az egész, hanem azért, mert úgy tűnik hivatalossá tették a provokációt. Az országtolvajok – ne fogjuk vissza magunkat, azok… – plakátokkal készülnek az ünnepükre, amelyek egyike most átlépett egy határt. Sajnos nem a történelmi magyart, hanem egy érzelmit, egy kulturálist. 

A románok a 100-as szám két nulláját – talán, mert magukra vették a dupla nullát – végtelen-jelre változtatták.

Ez az egész, mármint a 100-as átalakítása vélhetően annyit tesz románul, hogy Erdélyt a végtelenségig birtokolják majd. Ezt talán ők sem gondolják komolyan. Vagy, ha igen, akkor nagy baj van a padláson. Mondjuk van, de ez most egy új elem. Nyilván semmivel sem lehet alátámasztani, de biztos vagyok benne, hogy a csodás Erdély, a hegyeivel, a mezőivel nem lesz a végtelenségig Románia. Miért is lenne? Száz éve is csak ellopták… 

Az ilyen plakátokkal akarják igazolni a senkik, hogy ők valakik. 

Ez színtiszta provokáció. Ezzel minket akarnak bosszantani. Hát akkor háborodjunk fel! Írjunk feljegyzést, rángassuk be a fülénél fogva a budapesti román nagykövetet, vagy legyen bármi. Csak legyen valami. 

Addig is nézzük Ákos sorát: 

A véges nézi a végtelent

Az. A véges elméjű románok nézik a végtelent. És elhiszik. A történelem majd igazolja, hogy mekkorát tévednek. Korábban volt egy Honecker nevű elmebeteg, aki nem gondolta volna, hogy az NDK megszűnik és egy Németország lesz a kettőből, de egy Sztálin nevű tömeggyilkos is végtelennek hitte a Szovjetuniót. Ehhez képest mi lesz, amikor véget ér a románok erdélyi ámokfutása? 

Magyarokat gyilkolt, szobrot kapott, térdelnek előtte - ez Románia

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Nehéz visszafognia magát az embernek. Olyanokat lehetne írni a románok legújabb gusztustalanságával kapcsolatban, hogy beleremegne az értelmező kéziszótár... Avram Iancu szobra előtt imádkoznak térdelve a román liberálisok - áll a hír a foter.ro oldalon. Amellett, hogy ez valami rémesen gáz - bálványimádat, stb.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/64651/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?