Blogolj!

Gyomorforgató román ünnep és biznisz


Undorító… Már eleve az is, hogy létezik a román egyesítés 100. évfordulója, de ezzel már nem lehet mit kezdeni. Az, hogy a szomszédban üzletet csinálnak ebből az gyomorforgató. Amolyan romános… 

Gyulafehérvár lesz a román egyesítés centenáriumi ünnepségeinek központja. November 29-től december 2-ig ünneplik majd, hogy ellpoták tőlünk Erdélyt. Szinte biztos, hogy sok román érzi úgy, hogy van oka az ünneplésre ezen a becstelenségről is híres napon. Ez pedig az ingatlanjaikat kiadókra is hatással van. 

A hatóságok 150 ezer látogatót várnak a rémes ünnepségsorozatra, holott a városban mindössze 65 ezer ember él, vagyis ennyi emberre van lakás. A szállodák és a panziók már egy éve szinte teljesen megteltek erre az eseményre, a maradék ára 4000 és 8000 lej közötti áron találhat gazdára. És akkor jönnek a magánemberek, akik kiadnak egy-egy lakást, vagy szobát. A magyarokat értem, húzzák is le a románokat, akik a kárukon akarnak örvendezni – valahogy úgy érzem, jobb lenne a magyaroknak ha velünk egy országban élnének –, de a románok? Emellett persze a jóérzésű magyar ember bottal kergetné ki a bocskorosokat a városból ezen a napon. Is. 

Az átlagbérek nagyjából 250 euró körül mozognak a szomszédban. Ehhez képest egy kis lakás ára három éjszakára 1000, míg egy nagyobbé 1500 euró. A hülyének is megéri! Hát még a…!

(via: foter.ro)

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/64046/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?