Blogolj!

Harminc éves lenne az SZDSZ! Szerencsére nem lett annyi!


Mondhatnánk, hogy az Isten éltesse, de a Mindenható sokkal ügyesebben irányítja a világ dolgait, így ma már nem létezik a rendszerváltás leganagyobb csalódását okozó pártja az SZDSZ, pedig ma lenne harminc esztendős a mozgalom.

Gyorsan vegyünk elő egy képzavart: ha volt rákos daganat a magyar rendszerváltás testén, akkor azt Szabad Demokraták Szövetségének hívták. A napra pontosan 30 esztendővel ezelőtt alakult párt a modern hazai demokrácia legnagyobb átverése. Sokan hittek benne, hogy olyat, hogy a magyar közéletbe, amiről álmodni sem mertek a kommunizmus véres éveiben. Ígérték a szabadságot és a nagytakarítást is és aztán már 1990-ben röhögve vertek át mindenkit. 

Először is azzal, hogy a vitatott múltú Göncz Árpádot ültették a köztársasági elnöki székbe, majd kitalálták főpolgármesternek Demszky Gábort, aki 20 éves regnálása alatt zűrös ügyeivel óriási bajba sodorta a fővárost. Majd követlezett a taxis blokád, amely alatt a liberálisok először mutatták meg az igazi arcukat. Annyira békepártiak voltak az SZDSZ-esek, hogy majdnem tettlegességig fajuló konfliktusba sodorták az országot. 

Aztán elérkezett 1994, amikor a Magyar Szocialista Párt, vagyis az MSZMP utódpártja választást nyert és az SZDSZ azonnal koalícióra lépett vele. 1990 előtt az SZDSZ szídta leghangosabban a kommunistákat, majd az első adandó alkalommal összeállt a pufajkás Horn Gyula vezette formációval. Ezzel együtt a liberálisok megkapták a belügyminisztériumot (Kuncze Gábor), az oktatási tárcát (Fodor Gábor, majd Magyar Bálint) és a közlekedési minisztériumot (Lotz Károly). Vagyis úgy került a párt kezébe három kiemelkedően fontos kabinet, hogy a választási győzelem közelében sem volt. 

A választók gyorsan ítéletet mondtak az SZDSZ-szel kapcsolatban, hiszen az 1994-es 19,74 százalékos választási eredményt követően 1998-ban már csak 7,57 szerepelt a párt melletti sorban, vagyis közel volt a parlamenti kiesés. Aztán 2002-ben már csak 5,5 százalék volt a támogatottság, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy az egykor javában kommunistázó párt, miniszterelnököt csináljon Medgyessy Péterből, akiről később kiderült, hogy ügynökként szolgálta a kommunistákat. Ezt is a liberálisoknak köszönhetjük… A párt viszont ekkor kezdett igazán szétesni, hiszen az alapítók egy része elhatárolódott volna az ügynök miniszterelnöktől, ám maga a mozgalom ezt nem tette meg. 

Közben az MSZP–SZDSZ tengellyel is egyre több volt a probléma: például a többség ellenére nem sikerült köztársasági elnököt adniuk, mert a liberálisok nem fogadták el a szocialista jelöltet. Vagyis azt a pártot is hátbaszúrták, amelynek miniszteri tárcákat köszönhettek. Jellemes… 

Az őszödi beszéd kiszivárgása után nem haboztak és kiálltak Gyurcsány Ferenc mellett, vagyis közösséget vállaltak a nemzeti elkúróval. 

2010-ben tettek még egy megdöbbentő és elkeseredett kísérletet arra, hogy valamiként a parlamentben maradjanak, de az MDF-fel kötött választási koalíció nem hozott eredményt, sőt mindkét párt eltűnt az országgyűlésből. 

Ezt követően már csak a tartozásai kapcsán hallhattunk az egykori demokratákról, a párt megszűnését 2014-ben mondta ki a Fővárosi Törvényszék. Ekkor ért véget a rendszerváltás legnagyobb politikai átverése. Kicsit sem hiányoznak. Pető Iván, Magyar Bálint, Kuncze Gábor, vagy éppen Kóka János nélkül is jól elvagyunk. 

Fábry Sándor tíz évvel ezelőtt így köszöntötte az akkor 20 éves és még létező SZDSZ-t. Találó. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63885/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-13 15:53:06
Valóban, ennél rövidebben, találóbban nem lehet összefoglalót mondani erről a szégyentelen, agyament, liberális gittegyletről, amit az ellenség megtévesztése céljából neveztek el Szabad Demokraták Szövetségének.
Jellemző, hogy a megnevezésükben szereplő három szóból egyetlenegy sem volt igaz !!!!
Ebben az egészben számomra az a legborzasztóbb, az a legvisszataszítóbb, hogy a mai magyar ellenzékről Fábry Sándor ugyanezt a szöveget minden érdemi változtatás nélkül akár már holnap újra elmondhatná, csupán a pártok neveit kellene a maiakkal behelyettesítenie !!!
Hölgyeim és Uraim !
Sajnos, ide jutottunk a fene nagy liberálbolsevikok jóvoltából !!!!!
KÖSZÖNJÜK DEMSZKY GÁBOR, KÖSZÖNJÜK TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS, KÖSZÖNJÜK PETŐ IVÁN !!!!
Meg a többi idióta !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?