Blogolj!

Durva rasszista vád Amerikában!


A Harvardnak kell magyarázkodnia az ázsiai diákokat ért hátrányok miatt.

Azt ismerik, hogy Amerikában az iskolabuszon az a rendszer, hogy a színesbőrű gyerekek hátra, a fehérek pedig előre ülnek a buszon? Egyszer kap a buszvezető egy hivatalos levelet, hogy meg kell szüntetnie a megkülönböztetést. Leszállítja a gyerekeket és azt mondja nekik, hogy mostantól nincs fekete, nincs fehér, mindenki kék, majd felparancsolja őket a járműre: Sötétkékek hátra, világoskékek előre!

A Harvardon ennél persze komolyabb a helyzet és egyáltalán nem is vicces, mert sokan úgy vélik, hogy az ázsiai származású diákokat tudatotsan alulpontozzák. Pedig a jogvédők szerint az ázsiaiak okosabbak, a teszteredményeik általában jobbak, ezért a személyes rész értékelésénél lehúzzák őket, mégpedig azért, hogy más etnikumok is bejussanak az egyetemre. Az intézmény képvieselői tagadták, hogy tudatosan tartják 20 százalék alatt az ázsiai hallgatók arányát. 

Eleve fura a helyzet, hogy egy felvételi eljárásban vizsgálják a próbálkozók faji hivatartozását. Nem szép dolog ez a fejlett Nyugattól, ahonnan folyamatosan az a hír jön, hogy mindenki egyenlő, mindenkinek ugyanaz jár. Úgy tűnik mégsem. A világ csendőrénél vizsgálják, hogy ki honnan jön. Sőt tudatosan irányítják a faji egyensúlyt a felsőoktatásban? Mindenzt úgy, hogy az ázsiaiak kárára juttatnak be mondjuk afrikaiakat? 

Hihetetlen. Miközben szerintük tényleg mindenki kék…

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63877/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?