Blogolj!

Hajléktalan-ügy: vizeltél már utcán?

Ne hazudj! Persze, hogy megesett már veled is, hogy az utcán könnyítettél magadon a sörözés közben, vagy után. Mi jár érte? Hát nem simogatás…

Oké! Van házad, ahova amúgy mehetnél vizelni, csak messze van a sörözőtől, amiben amúgy is tömeg van a mosdóban. Ráadásul azt gondolod, hogy vagány dolog is az utcán egy fa mellett elvégezni a dolgod. Csak közben jön a rendőr… És mi van akkor? Megbírságol, mint a szél. Ez ugyanis konkértan szabálysértés. Húszezer… Köztiztaság elleni vétség. Nem olcsó. 

Vittél már vesebeteget kórházba? Én már igen. Durván két kilométerenként kellett vele megállnom, hogy oldja a problémát – ami persze nem volt az, csak azt hitte. Közvécé nincs minden sarkon. El tudod képzelni a szitok áradatot, amit kapott? Nem… (Nem tartozik ide, de két nap múlva kivették az egyik veséjét.) Büntetést megúszta, mert nem jött rendőr, de válogatott beszólásokat – többnyire az anyjára vonatkozókat – kapott szépen. Mert nem hajéktalan és nem kellett tőle tartani, nem kellett tőle elfordulni. 

Láttad már a Blahán a hajléktalant? Vizelni a telefonfülkébe. Vagy nem is vizelni, hanem nagyobb dolgokat intézni? Láttad? Dehogy láttad, mert elfordultál. Neked ez a megoldás. Hogy nem nézel oda.

Volt már olyan, hogy a rendőr rávert egy húszezres bírságot a Nyugati aluljáraban önmagán könnyítő szerencsétlenre? Dehogy volt. Értelme sincs. 

Amúgy zavar, hogy az orrod előtt szabadul meg a beltartalmától valaki? Hogyne zavarna… Idegesít? Persze… Ha nem akarod, hogy idegesítsen, akkor elfordulsz. Nem foglalkozol vele. Ha nem látod, nincs. Vagy foglalkozol vele, mert a hajléktalan pisi, most nagyon píszí és meg akarsz felelni ennek az elmebajnak.

Zavar, amikor kirándulás közben hajléktalanok összetákolt „házának” bűze csapja meg az orrod? Naná! De elfordulsz a másik útra. És akkor már nincs is. 

Nagyon sajnálom a sanyarú sorsú embereket. Többségük nem tehet róla, hogy az utcára került. Sajnálom a szegényeket, segíteni kell nekik,

szállókra a melegbe, védett környezetbe kell őket segíteni.

Ez az út, még akkor is, ha jelenleg nem tökéletes a rendszer. Kötelessége az államnak a segítség! Aki nem tartja be az előírásokat a szállásokon, azt egy hűvösebb helyre kell vinni, ahol rácsok is vannak. Talán nem olyan bonyolult ez. Csak azt nem tudni, hogy mi lesz akkor, ha ez a komoly probléma megoldódik. Mi lesz majd a liberális hisztéria tárgya? 

Most a Ripost címlapja miatt hőbörögnek. A lap szerint a hajléktalanok visszaélnek a türelmünkkel. Talán nem a legjobb megfogalmazás. Mert nem mindannyiunk türelméről van szó. A sivalkodókat nem zavarja a hajléktalan probléma. Mert nem néznek oda, csak hisztériáznak. Ja! Így könnyű…

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63763/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-10 12:41:34
A hajléktalanok utcán való életvitelszerű tartózkodásáról, illetve annak tilalmáról szóló rendelkezés - nagyon helyesen - már megszületett, életbe is lépett.
Namármost !
Minden törvény pontosan annyit ér, amennyit betartanak (betartatnak) belőle. A feladat tiszta, és világos.
Maradéktalanul, az utolsó betűig tessék betartani (betartatni) a törvényt, a köznép teljes megelégedettségére.
Elegünk van már a mocskos, koszos, pisis, sz@ros aluljárókból, utcákból, terekből, a saját piszkukba fetrengő hajléktalanok látványából. Adva vannak a menedékhelyek, tessék őket rákényszeríteni a bent tartózkodásra.
A törvény rám is, másra is, a hajléktalanokra is vonatkozik. Szégyen gyalázat, hogy vannak olyan idült hülyék, akik pont azért "harcolnak", hogy a hajléktalanok az utcán éljenek, és végső soron ott is fagyjanak meg.
Aki ilyen marhaságot csinál, az nem normális !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?