Blogolj!

Volner Jánosék Mi hazánkra találtak


Várható volt: Volner János is a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizál tovább, csakúgy mint Apáti István és Fülöp Erik, akik vele együtt szakadtak ki az egyre cukibb és egyre kisebb Jobbikból.

Ez ugye azt jelenti, hogy Duró Dórával kiegészülve immár négy képviselője van a pártnak a parlamentben. A demokrácia egyik csúcsa, hogy egy olyan szervezetről beszélünk, amely az április 8-i választás idején még csírájában sem létezett – de ez most más kérdés. Már csak egy képviselő kell és már kész is a frakció. 

Akár indulhatna is a nép játék: ki lesz az a jobbikos kiábrándult, aki irgalmatlan nagyot rúgva a bukott szélsőjobb pártba fogja magát és átül. Talán nem is az a kérdés, hogy ki lesz az az egy, hanem az, hogy mennyien lesznek. Hihetetlen, hogy a Jobbik frakciójában mindenki cuki. Már csak azért is, mert annak idején, amikor Volneréket október 5-én kizárta a frakció, akkor négyen szavaztak a döntés ellen, hárman pedig tartózkodtak. Vélhetően ebben az összesen hétben benne voltak az eljárás alá vontak is, de akkor is lógnak még vagy négyen a levegőben. 

Vagy a légüres térben. Márpedig ott nem lehet jó. 

Onnan az ember a Mi Hazánkba szokott mozogni. És akkor lehet egy olyan pártnak frakciója, amely valóban nem létezett a választás idején. Persze ez nem újdonság, hiszen – már bocsánat a párhuzamért – a DK 2011-ben született meg, igaz nem alapíthatott frakciót. De 1996-ban az MDF-ből kiszakadt MDNP igen, vagyis azt nem tudni milyen precedenst követ majd az országház, ha öt képviselő összejön. Mondjuk kapkodni nem kell, mert a házszabály szerint annak a képviselőnek, aki kilép a frakcióból hat hónapon át függetlennek kell lennie, még akkor is ha párttag. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63641/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2018-11-08 19:38:10
Nekem a kilépett és a kirúgott volt jobbikosok is hiteltelenek.Amikor vona szemétkedett Orbánnal a Parlament-
ben,mindegyik díszpinty-élükön Dórikával- ott vigyorgott és tapsikolt.Amiről most kitálaltak,arról is tudott
mindegyikük,mégsem volt egyikben sem annyi becsület,hogy akkor mondja el a mondandóját.Most mitől oko-
sodtak meg ennyire?Vagy egy szimpla bosszúhadjárat?Végül is ők is elő lesznek véve bűnpártolásért,ha a feljelentés alapján nyomozni kezdenek.Az pedig a másik,hogy a választások után ott meneteltek jó páran a köz-
útálatnak örvendő fletó mellett.Sokan ezt sem felejtjük el nekik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?