Blogolj!

Elég volt a román szabotázsból!

Pintér M. Lajos

Nincs tovább hova hátrálni, a strasbourgi emberjogi bíróság segítségét várja a romániai magyarság, miután szomszédunk hivatalos szervei közel harminc éve nem hajlandóak érdemben kivizsgálni a Fekete Március véres magyarellenes pogromját. Pedig nem úszhatják meg azok a mocskok, akik vérrel és könnyel rajzolták át Marosvásárhely etnikai térképét!

Fotó: MTI/Rompress

Az Emberi Jogok Európai Bíróságán panaszolták be a román államot az 1990 márciusában történt marosvásárhelyi véres román–magyar összecsapás áldozatainak a családtagjai amiatt, hogy a katonai ügyészség lassan három évtized óta szabotálja a Fekete Március eseményeinek kivizsgálását.

A romániai magyarságnál végleg betelt a pohár, megelégelték a felháborító, aljas, gonosz és konspiratív semmittevést.

A bilit Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kincses Előd ügyvéd, a marosvásárhelyi események koronatanúja és Menyhárt Gabriella ügyvéd borították ki Nagyváradon. A Fekete Március hátterének felderítését azért tartják elengedhetetlennek, mert a történelmi eseményeket homlokegyenest másképpen ítéli meg a román társadalom, illetve a romániai magyarság.

Az ügyvédnő egyébként a marosvásárhelyi etnikai konfliktusban megvakított Sütő András drámaíró, valamint az összetűzés három magyar halálos áldozatának a hozzátartozói megbízásából folyamodott tavaly a román katonai ügyészséghez, kérve az emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények felelőseinek a törvény elé állítását. Az ügyészség nem foglalkozott érdemben az üggyel, leginkább nagy ívben tett az egész beadványra. Akad, aki meglepődik ezen?

A posztkommunista Romániában mind az 1989-es forradalom, mind a bukaresti bányászjárások, mind pedig a Fekete Március felelőseinek a kiderítését és felelősségre vonását elszabotálták. Az első kettő dossziéit strasbourgi ítéletek következtében a román igazságszolgáltatás újranyitotta, és most elérkezett az idő a Fekete Március felelőseinek a megkeresésére is – mutatott rá helyesen Tőkés László, hogy a romániai igazságtétel Erdély ellopásának centenáriumán nem halogatható tovább.

Hiszen máig nem sikerült tisztázni, kik a Fekete Március politikai felelősei, és azok máig nem kapták meg méltó büntetésüket. Bár sejtéseink vannak, nem pontosan nem tudjuk, és ezért nem mondhatjuk ki,

kik és miért szállították Marosvásárhelyre 1990. március 19-én a husángokkal és fejszékkel felszerelt román parasztokat, hogy „védjék meg a várost a magyaroktól”. Kik a felelősök azért, hogy az erőszakos, részeg agresszorok feldúlták az RMDSZ székházát, súlyosan bántalmazták Sütő Andrást, majd napokig folytatták a magyarellenes pogromot. Kik forralták azt az ördögi tervet, melynek eredményeként annyi rettegő magyar vándorolt el Marosvásárhelyről, hogy kisebbségbe szorultak vissza addig többségben lévő nemzettársaink.

Az ügyészség később – naná – csak magyar és roma származású „bűnözőkkel” szemben emelt vádat az erőszak miatt, a román támadók és valószínű felbujtók (így az akkori politikai elit és titkosszolgálat) viselt dolgait könnyed csuklómozdulattal a szőnyeg alá söpörték. Ha Európa cinkosul kacsint, így is hagyják.

Pedig nem úszhatják meg azok a mocskok, akik vérrel és könnyel rajzolták át Marosvásárhely etnikai térképét!

Tiszta vizet kell önteni a pohárba! Ennyi – legalább – jár a megtépázott, megalázott magyarságnak. Ezzel talán még az európai ünneplő isiászos Juncker elvtárs is egyetért, már ha tudja egyáltalán, miről van szó.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63556/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,Erőszak,magyarellenesség,magyargyűlölet,magyarság,románia,Strasbourg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?