Blogolj!

Éljen, a párt! Merkel lelépett!


Az már bizonyos, hogy a CDU-t történelmi mélységekbe ráncigálta Angela Merkel. A németek kancellárja fogta magát és le is mondott a pártban betöltött elnöki posztjáról.

A párton belül már hiába veri az asztalt

A CDU Németország meghatározó pártja – ez továbbra sem kérdés. Ugyanakkor az is tény, hogy az elmúlt időszakban a párt jelöltjeit az összes tartományi választáson óriási buktát volt kénytelen elkönyvelni. Még akkor is, ha nyer, mint ahogy tette ezt Hessenben vasárnap. Hogy történelmi távlatokba helyezzük: 

a párt 1966 óta a leggyengébb eredményt, 27 százalékot ért el.

Hanyatlik a CDU, vergődik koalíciós partnere a CSU is, amely csaknem hetven éve a leggyengébb eredményt elérve elveszítette többségét a tartományi parlamentben.

Félő, hogy a németeknek – a választási eredmények legalábbis erre engednek következtetni – ez már nem elég. A 64 éves Angela Merkelt a kancellári poszton sem biztos, hogy szívesen látják. Márpedig úgy tűnik marad, a 2005 óta betöltött poszton, mert a dpa hírügynökség szerint 

a hétfői elnökségi ülésen tette egyértelművé, hogy kancellár akar maradni akkor is, ha nem lesz többé a párt elnöke.

Ez egészen 2021-ig így marad. Akkor lesznek majd választások, amely után Merkel már semmiképpen sem akar kancellár maradni. Ahogy innen látszanak a német ügyek, ez nemcsak az ő elhatározása, hanem a németek egy része is így gondolja. Hogy addig mi lesz? Vagy inkább utána? 

A baj az, hogy Merkel nem kiengedte a szellemet a palackból, hanem bele (hívta) zárta a tárolóba. Most ott feszít a kellős közepén, néha robban(t)gat, de igazán még nem tört ki. Márpedig Merkel migránsai szellemként kísértetként járják be Európát. Ott vannak a fejlett és a kevésbé előrehaladott Nyugaton. Ott vannak a nagy és a kisebb városokban is. Robbantanak, gázolnak, késelnek, erőszakolnak. Férfiakat, nőket, gyerekeket ölnek, sebesítenek meg. Attól, mert Merkel, hosszú idő óta először józanul gondolkodik még itt vannak közöttünk. 

A németek kancellára biztosan bekerül a történelem könyvekbe. Biztosan tanítják majd, hogy mit csinált itt Európában, hogy mit okoztt a „Willkommenskultur”.

A kérdés csak az, hogy született európai gyerekek hallgatják majd mindezt sápadt arccal, vagy elégedett afrikai bevándorlók leszármazottjai mosolyognak majd a padokban elégedetten. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/63072/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-30 15:51:06
Remélem, hogy ez a bódult némber nem tölti ki az idejét kancellárként 2021-ig.
Erre csak azért nem fogadok nagy tételben senkivel, mert köztudott: úriember biztosra nem fogad !!!!
Válaszolok
librikus 2018-10-30 09:17:28
Dehogy lépett le, nagyon is ragaszkodik a mesterségéhez, bár a németek szidják rettenetesen:
Merkel hast unser Land gestohlen
tünj már végre el.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?