Blogolj!

Hajléktalan ügy? Tombolnak az álszentek


Most aztán mindenki megmondja a magáét a szegény hajléktalanokkal kapcsolatban. Sajnálkoznak, dühöngenek, köpködnek, pocskondiáznak, mert tilos életvitelszerűen élni az utcán.

Akad olyan, aki tényleg segít (Fotó: MTI)

Legyünk már őszinték: a társadalom jelentős része nem foglalkozik az utcán élő emberekkel. Nem is az, hogy nem törődünk velük, hanem elfordítjuk a fejünket, felhúzzuk az autóban az ablakot és nem segítünk. Magunkban káromkodunk, forgatjuk a gyomrunkat, undorodunk. Anyázunk, amikor a közelünkbe kerülnek, forog a gyomrunk a szagoktól, nem állunk szóba velük – ilyenek vagyunk. Az embert viszont sajnáljuk – nem tudjuk, hogy került oda, nem ismerjük a sorsát. A jelenség szomorú, a helyzetet kell kezelni ez a társadalom és az állam kötelessége, nem is egyéni feladat ezt kezelni. 

Ellenben most aztán a társadalom egy nagy része, főleg a liberális sajtó elkezdett a szegény hajléktalanokról beszélni. Aggódik, hogy most mi lesz velük. Szegényeknek be kell menniük a szállásokra, ahol fürdeni lehet, ahol meleg van, ahol adott esetben még étel is kerül az asztalra. Felháborító, nem? 

Az. És álszent is. Mert miközben a többség utálja és undorodik a hajléktalanoktól, senkinek tekinti és semmibe veszi őket, most eljött a picsogás ideje. Már szegény hajléktalanokról szólnak a baloldali hírek és most sem a sorsuk a lényeg, hanem a hiszti. Történt végre valami, nem biztos, hogy jó a döntés, de valami elindult. Be kell menniük a hajléktalanoknak a szállásokra. Persze az ellenzéknek nem ez és a szomorú sorsú emberek élete a lényeg, hanem a kormány szapulása. 

Ez az ellenzéknek sokkal fontosabb, mint a hajléktalanok sorsa. Nem érdekesek, politikai eszközzé silányítja a sanyarú sorsú embereket a sivalkodó balliberális oldal. Álszentek tombolnak. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/62260/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Fekete válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-10-20 15:30:07
igen, a kormány ellen harcolnak, és igen, átmentek nem normális állásba.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-10-20 14:50:34
Most tényleg, ezek az "úgynevezett jogvédő" ökrök - csupán a kormány elleni zsigeri dacból kiindulva - azért harcolnak, hogy a hajléktalanok az utcán maradjanak, életvitelszerűen ott éljenek, és végső (legrosszabb) esetben ott is haljanak meg ?!
KOMOLYAN KÉRDEZEM: E Z E K N O R M Á L I S A K ???????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?