Blogolj!

Olaszliszka szelleme kísértett Encsen


Már megint… Egy nő autójával elsodort egy szabálytalankodó gyereket Encsen. Hajszálon függött a sofőr élete, mert azonnal lecsaptak rá. Nagyon megverték, de megúszta.

Szögi Lajos tanár Olaszliszkán elsodort egy gyermeket. A fiatal rokonai, családtagjai szeme láttára megölték az autót vezető férfit. 

Encsen szombaton egy nő véletlenül elütött egy szabálytalanul közlekedő gyereket, a helyiek egyből nekiestek az azonnal leálló, vagyis a felelősséget vállalő autóvezetőnek. Kivetrték a fogait és összetörték az autóját. Döbbenetes, félelmetes…

A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a  gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni.  A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták

– közölte Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az index.hu-val. 

A rendőrök gyorsan a helyszínre értek, megelőzték a tragédiát. A nőt és a gyermeket a mentők ellátták. 

Kiderült, hogy egy 19 és egy 27 éves férfi bántalmazta az autó vezetőjét, mindkettejüket őrizetbe vette a rendőrség. 

Szeles András a település polgármestere az indexnek elmondta, hogy szerinte sosem lesz teljesen békés együttélés a településen – utalt ezzel arra, hogy romák bántalmazták a nőt. 

Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító, és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, kivetkőztek emberi mivoltukból és állatias módon viselkedtek, ez a viselkedés pedig mindenféleképpen elfogadhatatlan. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak.

Ennyi.

Már megint… 

És a kérdés is a szokásos: miért?

Miért van az, hogy vannak emberek, akik azt hiszik, hogy azonnal bosszút állhatnak a vélt, vagy valós sérelmeikért? Miért van olyan közösség egy településen, amely simán önbíráskodik, nem azzal törődik, hogy mi van egy tagjával, mi van egy gyerekkel, hanem azonnal bosszút vesz?

És miért van az, hogy az ilyen esetben egy települési vezető nem tud mit tenni, csak széttárja a kezét mondván, hogy ezek ilyenek, nem tudnak megváltozni?

Mit lehet ilyenkor tenni? Semmit… Örülni kell, hogy csak esély volt az olaszliszkai tragédia megismétlődésére, de végül nem halt meg senki. Örülni kell, hogy a rendőrök gyorsak voltak és annak is, hogy az összeférhetetlen közösség néhány józanabb tagja is igyekezett megfékezni a tombolókat. 

De ez akkor is ijesztő. 

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/61255/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?