Blogolj!

Diósdon tojnak a történelmünkre

Ragnar Volarus

Nem tagadom, szeretem a sört. Vagyunk ezzel így egy páran. De van, amikor nem esik jól. Vagy éppen azért, mert odakint farkasordító hideg van, és a forralt bor inkább testhezálló, vagy egyszerűen nem kívánom. Mert ilyen is előfordul.

Most éppen ősz van, október havát írjuk, túl vagyunk már a müncheni és a budapesti Oktoberfesten is. Ám még egy-egy azért utunkba akadhat. Ahogy például ma Diósdon is. Mert ott ma ez lesz.

Csak tetszik tudni, van ezzel egy ici-pici gond. Tekintsünk rá újra arra a naptárra. Ma van október 6. Amikor nem nagyon van okunk ünnepelni. Inkább emlékezni történelmünk egyik legtragikusabb napjára. Mert van a mi 13 vértanúnk, és az a fránya város, Arad. Ahol ugye állítólag azok a gonosz urak sörrel koccintottak.

Tehát ma nem azért nem iszom sört, mert hideg van, vagy mert nem kívánom. Pontosabban utóbbi valahol igaz. Mert ezen a napon, ha eszembe jut Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly, valahogy nem kívánja a lelkem a sört. És ezzel ma minden porcikám egyetért.

Ráadásul ha ez nem lenne elég, ugyanezen a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost.

Szóval ne ünnepelgessünk. Főleg ne sörrel. Nem azt mondom, hogy ma öltözzünk feketébe, egész nap morózusan nézzünk magunk elé és milliószám hullajtsuk könnyünket. De a mai napon sörfesztivált tartani Magyarországon, az bizony elég erős.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/60868/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?