Blogolj!

Márki-Zay döbbenetes döntése: nem sportolhatnak gyerekek a stadionban!


Volt ő már minden. Elszabadult hajóágyú, műkedvelő és még sorolhatnánk a jelzőket, amelyeket Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterre aggattak. Arra, amit most tett, tesz nincs olyan szó, amely tűrné a nyomdafestéket.

Minden ajtót bezár? (Fotó: Magyar Narancs)

A polgármester bezárja a hódmezővásárhelyi stadiont. Odamegy az embere ráver egy irgalmatlan méretű lakatot és se ki, se be senki. És most nem is az NB III Közép-csoportjában utolsó helyen álló Hódmezővásárhelyi FC játékosairól van szó – bár utólag bevallom gyerekként a Metripondnak is szurkoltam, mert tetszett a neve –, hanem több száz gyerme sportolási lehetőségéről. 

Márki-Zay Péter polgármester tegnap értesített és az esti lakossági fórumán is megerősítette, hogy a közeljövőben bezár a stadion. Ez összesen 28 munkavállalót, illetve 400 gyermeket és annak családtagjait érinti. Emellett a Bozsik Intézményi Program keretében további 700 gyermek ismerkedik rendszeresen ott a focival

– nyilatkozta a promenad.hu-n Horváth Zoltán sportreferens, a HFC elnöke. 

Ez tényleg döbbenetes… 

Egyrészt, ha Hódmezővásárhelyen nincs pénz arra, hogy finanszírozzák ezt a létesítményt – víz, gáz, villany, fűnyírás –, akkor nem a stadiont kell bezárni, hanem a polgármestert várost. Valamiért az emberben ott a kisördög. Ellenzéki oldalon ugyanis sikk gyűlölni a focit és szeretni minden más sportágat. Mert a labdarúgást ugye szereti az ország jelentős része, még a miniszterelnök is, aki Márki-Zay szerint ugye, maga a patásördög. Ő az, aki egyedül felépít stadionokat és felkészít csapatokat a nemzetközi és a hazai mérkőzésekre egyaránt. Gyűlölni kell a futballt ellenzéki oldalon – nincs mese! 

Csak ugye itt most 400 (700) gyerekről van szó. Ez pedig nem is igazán labdarúgás, sokkal inkább tömegsport, egészséges életmódra nevelés. Nem lesz 400 (700) hódmezővásárhelyi gyerekből NB I-es futballista, de az lehet, hogy a többséggük egészséges, sportos felnőtt lesz. Persze, ha lesz hova járniuk sportolni. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem. 

Egy jelzőt még biztosan nem aggattunk Márki-Zay Péterre, de talán eljött az ideje. A polgármester buta. Sötét, mint az alagút. Már csak azért is, mert a 400 gyerek az minimum 800 szavazó. Nem kevés. 

De MZP most bizonyítja, hogy semmi sem számít, csak az agyatlan bosszú. Csak ez most senkinek sem jó. Elsősorban a gyerekeknek nem. 

A stadion a jövő héten bezárhat. Felkészülhet a strand és a városi tévé is. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/60792/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,labdarúgás,Márki-Zay Péter
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
oregebbvagyokmintmzp 2018-10-06 10:40:56
A strandot, uszodát sem lehet már fenntartani sokáig.
Az idei őszi tárlat is takarékos.
Jól mondta a Fantom , egyszer mindennek vége lesz , csak ehhez nem kellenek áldemokratikus eszközök.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?