Blogolj!

Macron és a mutogatós haverok – galéria


Nagyon nagy bajban van a világ, vagy legalábbis Európa, de Franciaország minimum. Macron elnöknek új haverjai vannak. Mutogatós is akad köztük.

Tudom, tudom nekem finomkodni kell, de már bocsánat, innen lesve úgy néz ki ez a jó Emmanuel Macron, mint akinek megborult az elméje. Nyugi kedves jogvédők, nem kell azonnal elővenni a rassziszta kártyát, nem az a baj, hogy színesbőrűekkel fotózkodott a franciák vezére. Még akkor sem, ha ez a fotósorozat nem más, mint egy ócska reklámfogás, ami azt hivatott bizonyítani, hogy Macron nem csak öreg nőket szereti – a felesége erős 24 évvel idősebb nála –, hanem azt is meg akarja mutatni a világnak, hogy annyira szereti az egykori gyarmatokon élőket, hogy még ölelgeti is őket. Az egyik ráadásul egy korábban börtünbütetésre ítélt rabló.

Nem ez a lényeg. Még akkor sem, ha egy francia paraszttal még nem sosem fényképezkedett, pedig az a fotó is szolgálhatnak kivláló kampánycélokat, mint ez a fotó. Mondjuk az lehet, hogy a kiváló bordeaux-i földműves felvenne egy pólót, ha már találkozik a főnökkel, de semmiképpen sem mutatná fel a középső ujját a kamera felé. Mert, hogy valójában földműves és nem paraszt ugye. 

No, de itt vannak ezek a képek a jó Marconról. Félmeztelen gyarmatosítottak, ölelgetik a francia srácot, akit a mama amúgy már vár otthon tejbegrízzel. Másra nem is merek, akarok gondolni. Arra sem, hogy úgy öleli a potenciálisan, a kontinens felé induló gyarmatosított állampolgárokat, mint a kedves mamáját, illetve nejét – majdnem ugyanaz. 

Érdekes, hogy Helmut Kohlór, vagy Margaret Thatcher-ről, ne adj isten Orbán Viktorról – mondjuk utóbbinak nincsenek volt, vagy jelenlegi gyarmatai – sosem készült még csak hasonló kép sem. Más világ ez. Vagy másoké. 

(Fotók: AFP)

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/60492/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-02 17:21:44
És ez az idióta Macron fogja megváltani a világot Európában ?!
Édes Istenem !
Van ennél még lejjebb, vagy elértük a végső célt, a bányászbéka valagát ?!
Néger haver !
Te meg a drága, jó édes anyukádnak mutogassál, aki Afrikában bóraxporért tilinkózott, mert nem ismerte még az inggombot sem !!!!
Válaszolok
librikus 2018-10-02 10:42:18
Monsieur le Président et barátai.
La gloire de la nation est arivé - A nemzet dicsősége elérkezett. Zeng a Marszejéz. Tehát 1789ben nemzeti, nem liberális célokért keltek síkra a franciák! Akkor még kevesen tudták, hogy a dicsőséget igazán a nemzetközi finánchatalom fogja aratni. Mikor is a sans culotte-ok (a nem nadrágos emberek) elzavarták saját uraikat, nem tudhatták, hogy egy idegen finánchatalomnak nyitottak utat országuk, sőt a földkerekség globális kamatgyarmatosítása felé. librikus.hu
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?