Blogolj!

Szegeden a szar is le van szarva


És úgy tűnik, még az is, aki szarta. Egyre inkább kiborul a bili a napfényváros lakóinál, miután a település termetes ura egy – közvécé nélküli – bazi nagy vécécsészét csinált a többre érdemes helységből.

Szeged ismét az árral küzd. De míg 1879-ben a víz volt az úr, addig a mai sztori ennél sokkal büdösebb. Szarban úszik a napfény városa – sorjáznak az olvasói panaszok a Blogstarhoz, és repkednek a szomorú, egyben felháborodott észrevételek a közösségi médiában.

Botka László városában ezek szerint a szar is le van szarva, de ahogy a klasszikus mondja, még az is, aki szarta.

„Szeged belvárosát gyakorlatilag elözönlötték a csövesek és a hajléktalanok, akik fényes nappal szarják és hugyozzák össze a város elegáns, mediterrán hangulatú sétálóutcáját és az avval szomszédos Klauzál teret”

– írja az egyik panaszos, aki saját szemével látta, amikor a minap a tér sarkán lévő, híres gyógyszertár bejáratához

„odatántorgott, majd letolta nadrágját egy középkorú, tökrészeg csöves nő és rábrunyált a bejárati lépcsőre az arra járó kisgyermekes családok és turisták megdöbbenésére.”

A helyzetet súlyosbítja, hogy

„megkérdezett gyógyszertári dolgozó szerint mindennapos az eset, és hiába is szólnak a közterület felügyelőknek, az egyik fülükön ki, ami a másikon be”.

Történik ez abban a patinás városban, ahol – ismét idézzük a helyi polgárt –

„2000 órás szikrázó napsütés érleli a belvárosi flaszteren kenődő hajléktalan szart és a járdán csorgó, kannás bortól ecetes, és penetráns ammóniaszagú, csöves vizeletet.”

Való igaz, szar lehet a szar közepén állni, bocsánat: élni.

Nemrégiben az egyik – stílszerűen ganétúró – helyi portál oknyomozó mélységű fotóriportot közölt róla, hogy valaki oldalba fosta az Europa nostra díjas sétálóutca, a Kárász utca virágládáit. Hiába, a téma az utcán hever.

A szegediek igyekeznek befogni az orrukat, miközben a város házának fura ura és közterületeinek éber őrei a három „T” jegyében ha talán nem is támogatják, de legalábbis tűrik a 21. századi szarkavarást.

Vörös Jetinek és városépítő vörös brigádjának 2002 óta tartó áldásos munkájával sikerült elérnie, hogy az egész város egy – gyakorlatilag közvécé nélküli – nagy (nyilvános) vécécsészévé vált.

Kár érte, kiváló város volt.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57945/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,szar,Szeged
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-06 13:25:17
Mit lehet ehhez hozzátenni ?!
Azt a Botka (macilaci) Lacikát kajálják a helyi kommunisták - a Komócsinok méltó utódai -, aki tönkretette az ország egyik legszebb városát.
És most már nem csupán a nyilvános WC-k kifejezett hiányáról beszélek !!!
ÉBRESZTŐ SZEGEDIEK !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?