Blogolj!

A kereskedők kérik a vasárnapi boltzár visszaállítását!


Biztos volt, hogy ez megtörténik. A boltosok, a kereskedők Orbán Viktorhoz fordultak, hogy ismét legyenek vasárnap zárva az üzletek.

A Magyar Idők írt róla, hogy a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, arra kéri a kormányt, hogy vegyék fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár csak részlegesen is.

Munkaerő hiány van. Emellett pedig meglátásuk szerint azt üzennénk Európának, hogy hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi.

No, hát ez van…

Reakció? 

Liberális hiszti. Kertek alatt csempésznék vissza a vasárnapi zárvatartást és hasonló megfogalmazások. 

Kérdezzünk már meg egy pénztárost, valamelyik olyan boltból, amely vasárnap is nyitva tart, hogy miként értékeli a jelenlegi helyzetét és milyen volt, amikor otthon maradhatott. Persze jön majd az is, hogy a kormány templomba akarja zavarni a bolti dolgozókat. Ugyan már… Demagóg baromság. 

Az egyik legviccesebb hozzászólás a hírhez az volt a közösségi médiában, hogy az orvosoknál és az oktatásban is munkaerő hiány van. Valóban. Az orvosok többsége nem is rendel a hét utolsó napján, sőt az iskolákban sincs tanítás. Részemről ez is demagógia. 

A lényeg: szabad vasárnapot a bolti dolgozóknak is!

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57865/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Neknem ezkell válasza: librikus bejegyzésére 2018-09-03 13:49:51
Ők ( a nagyon nagy többségük!) mindig is ellene voltak, a vasárnapi nyitvatartásnak!
Válaszolok
librikus 2018-09-03 13:04:02
Mielőtt a politikusok döntenek, meg kellene kérdezni a kereskedelmi munkavállalókat. Szavazzanak a vasárnapi munka mellett vagy ellene.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?