Blogolj!

Bölcs maradt volna Zacher Gábor, ha hallgat?

Kecskés István

A magyar egészségügy – egyik – celeb orvosa Zacher Gábor távozik a Honvéd Kórházból. Megy az ütésváltás.

Egyszer már felvetődött a hír, hogy Zacher Gábor nem vezeti tovább az intézmény Sürgösségi Betegellátó Centrumát (SBC), de akkor cáfolták a hírt. Aztán most maga jelentette be a HVG-nek, hogy lelép. 

„Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni. Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam”

– mondta Zacher a HVG-nek. 

Az orvosról egyébként a lakosság kilencven százaléka annyit tudott eddig, hogy toxikológus, vagyis az alkoholmérgezéssel és a kábítószerrel küzdő fiatalok, idősek egy része találkozik vele. No, de már azzal is tisztában lehetünk, hogy sürgösségi osztályt vezetett, mint Green doktor a Vészhelyzetben. 

A Honvéd Kórház közleményt adott ki az esettel kapcsolatban: 

Dr. Zacher Gábornak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) vezetőjének a szerződése 2018 végén lejár. Arról, hogy a szerződés nem kerül meghosszabbításra, már korábban döntés született.

Amikor a főorvos erről tudomást szerzett, sértődötten felmondott és valótlan tartalmú nyilatkozatokat adott a sajtó képviselőinek. Állításaitól a kórház vezetősége és dolgozóinak jelentős része elhatárolódik, hiszen a Honvédkórház az ország egyik legmodernebb és legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, ahol hazai és nemzetközi szinten is elismert, kiváló orvosok, ápolók és egészségügyi szakemberek végzik áldozatos munkájukat nap, mint nap.

Az intézmény parancsnoka nem tart igényt dr. Zacher Gábor felmondási idejének kitöltésére, ennek megfelelően a beosztása átadása-átvételét követően már a jövő héten távozhat a Sürgősségi Centrum éléről.  

Dr. Zacher Gábor négy és fél évig vezette a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumát, ahonnan ezen idő alatt közel 200 szakember távozott, egy részük a főorvos miatt.

Az intézmény tekintetében továbbra sincs szó tömeges elvándorlásról, az SBC vezetésére pedig olyan utódot tervezünk, aki a Sürgősségi Centrum működése vonatkozásában konkrét szakmai programmal rendelkezik.

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ 

Az egykor, a Fidesz színeiben a Pest Megyei Közgyűlésbe is bekerült orvos szavait tételesen cáfolja a volt munkaadója. Kicsit olyan ez, mintha Zacher olyan valamire mondott volna nemet, amire amúgy igennel nem is felelhetett volna. Ami biztos: kívülről nézve a Honvéd Kórház valóban az egyik kiemelkedő hazai egészségügyi intézmény, amely orvosok nélkül biztosan nem működik, de a celebek nem hiányoznak majd. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57802/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?