Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Ki a király? Jimmy, Pisont Pista, vagy Orbán Viktor?


A kilencvenes években megtanultuk, hogy a pályán Pisont Pista (vagy Lipcsei Peti, netán Véber Gyuri, klubszimpátiától függően) a legnagyobb király. Aztán kiderült, hogy a színpadon meg Zámbó Jimmy.

A címben feltett kérdésre a válasz persze végtelenül egyszerű: egyikük sem az… De ami érdekes: se Pisont Pista (vagy Lipcsei Peti, netán Véber Gyuri, klubszimpátiától függően), se Zámbó Jimmy királysága nem zavart senkit. Ellenben Orbán Viktorétól dobott egy hátast mindenki. 

No, de miről is van szó? Korántsem arról, hogy a kiszáradó Duna medrében a felsorakozó kétharmad királynak kiáltotta volna ki a miniszterelnököt. Ugyan már. Egy fafaragó kereskedő úgy döntött, hogy készít egy Orbán Viktor portrét és valami furcsa oknál fogva egy koronát is ráművészkedett a feje tetejére. Teszem hozzá nem a Szent Koronát, hanem egy amolyan átlagosat, semmitmondót. 

Ilyen faragvány – sőt még ilyenebb – készült Jimmy-ről is. Pisont Pistáról (vagy Lipcsei Petiről, netán Véber Gyuriról, klubszimpátiától függően) viszont nem, pedig ha valakik akkor ők megérdemelték volna. Ugyanakkor újra szögezzük le: a szó szoros értelmében egyikük sem király, ugyanakkor óriási rajongótáboruk van. Az énekesnek, a focistáknak és ezt még az ellenzéknek is be kell látnia Orbán Viktornak is. 

A képet, ami vírusként terjed a közösségi médiában a liberális Jobbik hatvani elnöke készítette Szilvásváradon. Egy művész standjánál. Zavarja a cukisodó politikust ez az alkotás. Érdekes, hogy a vörös csillagos, cccp-s, szovjetes hűtőmágnes nem, de ez igen. Vélhetően egyébként még egy embernek nem tetszik ez az egész, mégpedig Orbán Viktornak, aki nem királyság, hanem kereszténydemokrácia-párti. Azt írja a jobbikos, hogy ennyire elvakult ember még nem látott. Hát menjen már ki a csepeli temetőbe január első napján, oszt nézze meg a király sírjánál emlékezőket. Vagy beszéljen egy kispesti, ferencvárosi, vagy újpesti szurkolóval, aztán majd akkor formáljon véleményt az elvakultságról. 

És tegyük hozzá: Zámbó Jimmy, Pisont Pista (vagy Lipcsei Peti, netán Véber Gyuri, klubszimpátiától függően), valamint Orbán Viktor, a szó szleng jelentésében valóban király (volt) a szakterületén. A színpadon, a pályán, vagy a kormányban. 

Újabb vihar a biliben. Az ellenzéknek momentán ez jutott. A pelenka és egy fafaragó alkotása. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57537/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-27 19:15:12
Ennek a "dicső" - a béka valaga alatt egy arasszal tanyázó - ellenzéknek tudnék ajánlani jó néhány olyan dolgot, amin rágódhatnának, csámcsoghatnának naphosszat, akár hónapokon át.
Soroljam ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?