Blogolj!

Így hazudik rólunk a HVG…


Igazából hagyhatnánk is a fenébe, hiszen a HVG már csak a nevében emlékeztet a régi önmagára. Az utóbbi időszakban beleszaladt a nagymúltú lap online kiadása néhány csúnya álhír közlésébe. Szomorú, hogy ma is, de sajnos ez most a Blogstart is érinti.

Nézzük miket állít a lap legfrissebb számában a Blogstarral kapcsolatban Pozsgai Rebeka, a HVG szerzője: 

1. A Blogstar az egyik legnépszerűbb hely, ahol ezeket a véleményoldalakat érdemes elindítani. 

Köszönjük! Kéretik nagyobb elérésű fórumokon is hírdetni, ne csak a HVG-ben, hanem olyan oldalakon, lapokban is, amelyeket olvasnak. 

2. Márpedig a Blogstar éppen a 888.hu főszerkesztő-hírigazgató, G. Fodor Gábor barátjának, Csúri Ákosnak a tulajdona.

No ez mindjárt két állítás is egyben. Tudtommal Csúri Ákos és G. Fodor Gábor köszönő viszonyban vannak, évente talán egyszer találkoznak valamilyen rendezvényen. Ez azért nem barátság. Persze ez a leglényegtelenebb állítás az egészben. Ellenben Csúri Ákos nem tulajdonosa a Blogstarnak. De mégcsak beosztása sincs a szerkesztőségben. Viszont ő az egyik alapító. Ez az impresszumból is kiderül, sőt ott az is világossá válik, hogy ki a kiadó. Igaz ennek az eléréséhez le kell menni az oldal aljára, márpedig ez fárasztó lehet. 

3. Bár Csúri az alapításkor azt mondta, hogy olyan felületet kínálnak, ahol magánemberek tölthetnek fel cikkeket, a főoldalon jelenleg a kormány retorikája jelenik meg, kormányzati hirdetéssel és kifejezetten fideszes blogok ajánlásával. A minap például az első bejegyzés Heller Ágnest igyekezett lejáratni: a kamaszokat riogató, vírusként terjedő internetes zaklató, Momo arca változik át a filozófus portréjává. 

A címlap…

Ajaj… Sajnos jelen pillanatban ez is tételes hazugság. Amikor ezeket a sorokat írom, akkor a címlap leghangsúlyosabb helyén egy olyan cikk van, ami a startupokról szól, aztán van egy úszás, egy Forma-1 és két külpolitikai beszámoló. Hogy ebből melyik kifejezetten fideszes blog azt nem tudom… Heller volt a minap ez tény. Az oldalt, amelyen megjelent úgy hívják, hogy Görbe tükör. Humor? Nagy erény, ha van az belőle. Arról pedig igazán nem mi tehetünk, hogy van az országban 2,8 millió ember, akinek a véleménye megegyezik a kormányéval és néhányan közülük ezt hajlandóak is leírni. 

4. Bayer Zsolt Bádog című blogján és a Tűzfalcsoporton kívül a Blogstaron talált magának helyet a menekültellenes írásoktól hemzsegő hírportál, a Külvilág, és a „libsifigyelőnek” mondott oldal, vagy az impozáns című ezatuti.hu, amely kísértetiesen hasonlít a mindenegybenblog fake news oldalaira és stílusára. 

Valóban. Bayer Zsolt itt blogol, ezen kár lenne vitatokozni. Sőt Tűzfalcsoport is van. Ugyanakkor a Külvilág blog alapítóján nevetek a HVG-cikk elolvasása óta, mert hogy ő aztán nem azért indította a blogot, mert menekültellenes, az biztos. Az Ez a tuti oldalnak éppen annyi köze van a mindenegyben nevű szennyhez, mint nekem mondjuk Liszt Ferenchez: én is le tudom ütni a zongora billyentyűjét, az említett oldalak is az interneten jelennek meg.

5. A Blogstar is a kormányzati pénzcsapokból él, jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség Hello Magyarország kampányának aktuális reklámja ugrik fel, bármelyik blogra tévedjen is az ember.

Amikor a cikk megjelent, akkor éppen nem… Sajnos. Pedig jó lenne, ha mindennap felugrana. Javasolnám is, hogy Pozsgai Rebeka kattintson rá, amikor legközelebb lesz. Érdekes helyeket ajánl. 

Szóval értem én…

De a fentiek fényében dönthet mindenki arról, hogy a hvg.hu és a HVG mennyire került bele az álhírek spiráljába. Félő, hogy nagyon… 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57370/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-08-24 15:25:30
Ön hivatalból olvassa, nálam idexen van a többi fals médiummal együtt. Nincs annyi időm, hogy a hazugságok gödrében kotorásszak. Öntől viszont kimerítően tájékozódhattam, jó úton járok, gondolom.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-24 10:58:22
Ezt a HVG nevezetű szennyoldalt - különös tekintettel Rebeka "űnagyságára" - soha a büdös életben nem érdekelték a tények, sőt az igazság kifejezetten zavarta ezeket a majmokat.
Normális földi halandó soha nem olvasta, és most sem olvassa az ökörségeiket.
Még maradt néhány begyepesedett agyú olvasójuk, de - az ilyen sorozatos, botrányos hazugságok láttán - majd szépen, lassan elkopnak azok is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?