Blogolj!

Egészen furcsa osztrák családmodell: színesbőrű meleg, a párja és egy csecsemő


Kezdjük egy fontos tény rögzítésével: az orszták állami vasúttrásaság valóban egy meleg párral – amelynek az egyik tagja színesbőrű – és egy gyerekkel reklámozza a családi jegyet.

Az alábbi Twitter bejegyzésben a harmadik kép: 

A képhez csatolt szöveg magyarul nagyjából annyit tesz, hogy egy jegy anyukáknak, apáknak, nagyapáknak, nagymamáknak, nagybácsiknak, vagy barátaiknak, családok különböző összetételűel lehetnek és ez így jó. 

Rögzítsünk egy nagyon fontos tényt: ez a hirdetés nem kamu, hanem ez az osztrák valóság. Azért lényeges ezt kiemelni, mert már láttam olyan hozzászólásokat, hogy álhírekre specializálódott oldal jelentette meg először azt a képet, ami egy vasútállomáson készült. Nem, ez az osztrák rögvalóság.

A csendes többséghez tartozom

Szabályok: 1. Csak olyan embert hívj meg, akiről tudod, hogy a csendes többséghez tartozik. Ne kelljen a hangos kisebbséggel feleslegesen vitázni. 2. Kamu oldalak híreit megosztani tilos. A...

A képen ugye egy kedves, erősen melegnek tűnő pár – amelynek az egyik tagja színesbőrű, hogy minden nagyon píszí legyen – tart a kezében egy gyereket. Mert a családok különböző összetételűek lehetnek és ez így jó – áll a hirdetésben. Tulajdonoképpen nagyon rendes az osztrák vasút, mert azt is családnak tekinti, ami nem az, mert urambocsá' két férfi és egy gyerek olyan távol áll a család fogalmától, mint Makó Jeruzsálemtől. 

Kapja is az ívet az osztrák társaság. Megy is a magyarázkodás a sokszínűséggel kapcsolatban, ahogy ez lenni szokott. Csak azokat nem védi meg senki, akik a normális párok nevében szólalnak fel és nem az a lényeg, hogy számszakilag hány embernek jár az osztrák vonaton a családi jegy. Hanem ez a reklám. Ezen a képen ugyanis nem egy család látható, hanem egy színesbőrű és egy fehér meleg férfi, valamint egy jobb sorsa érdemes csecsemő. Ez sok minden csak nem család, ez vasúti nyelven: két felnőtt és egy gyerek Salzburgig, csak oda.

 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/57091/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-18 17:32:51
Na, a sógoroknál sem a szomszéd a hülye !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?