Blogolj!

Mobilon fenyegetik a gyerekeket… 

Kecskés István

Elképesztő hülyék vannak a világon. A WhatsApp nevű alkalmazáskon keresztül, egy Momo nevű rémlény hozza rá a frászt a gyerekekre. Egy öngyilkosság hátterében is ez állhat.

A csetalkalmazáson kereszül üzenetet kap a felhasználó ettől a szörnytől, ami elsőként csak ennyi: 

Mindent tudok rólad!

Ezt aztán válogatott rémségek követik. Azt állítja magáról „Momo”, hogy halott és a túlvilágról ír, de rémes hangüzeneteket is küld, de minivideókat is kaphatnak a felhasználók, amelyekben a szörny késsel hadonászik. 

Mi lehet a cél? Senki sem tudja… Lehet egy perverz idióta vicce, esetleg adathalászat, vagy a Kék Bálna új verziója. Dél-Amerikában nyomozás is indult már, mert erős a gyanú, hogy a halálba kergetett ez az őrület egy 12 éves lányt. A gyerek felkasztotta magát és az egészet videóra vette, de előtte a rémmel csetelt. 

A rém angolul, japánul és spanyolul ijesztget, s immár Németországban is feltűnt. A módszer ugyanaz: „Momo” feladatot ad a gyerekeknek és fenyegetőzik, hogy baj lesz, ha nem végzik el. A nyomozásban egyelőre addig jutottak a lapok, hogy kiderítettek három számot, amelyekről jelentkezett ez a vírus: 

  • +573135292569
  • +81345102539
  • +5226681734379

Azt nem tudni ki az a beteg, aki az egész jelenség mgött áll, de semiképpen sem tanácsos a felsorolt számokról érkező üzeneteket megnyitni, sőt akár már most le is lehet tiltani a gyerekek telefonját. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/56709/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?