Blogolj!

Kötelező „nemzeti nevelés” az óvodában! Már hisztiznek a liberálisok


Változtattak az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramon – mostantól nagyobb hangsúlyt kap a nemzeti identitás erősítése.

Micsoda tragédia! Népdalok, mondák, népi játékok is lesznek az óvodában (Fotó: nlcafe.hu)

Miről is van szó? 

Példaául a hazaszeretetről és a keresztény kultúrális értékekről. Ezen felül komolyabb figyelmet kell kapjanak a népmesék, a nép játékok, a hagyományos versek, mondókák, dalok, valamint a magyar történelmet feldolgozó mondák. 

Persze ellenzéki, liberális oldalon már megy a hiszti. Úgy adják elő a változásokat, mintha a középsősöknek legalábbis egy történelmi Magyarország kifestőt adnának, vagy Horthy Miklós arcát kellene puzzle-ból kirakni, esetleg olyan pontösszekötőt kapnának, aminek a végeredménye egy Orbán Viktor portré. (Teszem hozzá, hogy például nagy Magyarország nyugodtan legyen az oviban…)

Minden oviban volt eddig is március 15-i, vagy éppen október 23-i ünnepség. A kicsik felvették a szép ruhát, elszavalták, elénekelték, amit ilyenkor el kell, aztán a nap végén nem igazán tudták, hogy amúgy miről volt szó. Biztosan vannak gyerekek, akik úgy mennek elsőbe, hogy sosem foglalkoztak a magyar hagyományokkal, még csak mesét sem hallottak Mátyás királyról. 

Most majd kapnak róla ismereteket. Meg népdalokat énekelnek, esetleg táncolnak, mondókáznak, mondákat hallgatnak. Vélhetően a fejlődésükben nem jelent majd gátat. Sőt. 

Ezen kár sivalkodni! De ezt a nagy Magyarország dolgot kérem fontolják meg!

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/56614/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-08 15:03:47
Egyetértek az előző hozzászólókkal, kiegészítésképpen csak annyit, hogy annak idején már Kodály Zoltán is megmondta: nem lehet elég korán kezdeni a pici gyermekeink zenei oktatását, nevelését.
Ez az eset pontosan ugyanaz, a féleszű liberálbolsevik, ügyeletes, fizetett rettegők meg pampogjanak a mocskos szájukkal, amit akarnak !!!!
Válaszolok
baviki69 2018-08-07 09:40:32
LCK - Így igaz! Lenin, Marx, Engels, stb... nem számított nekik! Amúgy nem tudom, mit kellene tanulniuk a gyerekeknek? A "dicső" gyarmatosítást a ma "demokráciának" csúfolt országok által elkövetve? Vagy netán az amerikai indiánok "hősies" kiírtását kellene pozitív fénybe állítani?
Ezek a "magyar" balf...szlibsik mit szeretnének elérni? Nekik tényleg mindig valaki alsó fertályát kell nyalni? Mindegy, hogy kelet, vagy nyugat, csak legyen... A helyzettől függően...
Válaszolok
LCK 2018-08-07 08:33:37
Érdekes, 1970-ben nem tiltakoztak, hogy Lenin életét kellett elmesélni az óvodásoknak és Leninről szóló dalokat énekeltek a centenárium alkalmából.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?