Blogolj!

B@sszunk be a Szabadság hídon! Inkább ne…

Kecskés István

Lehet, hogy ez tulajdonképpen egy jó rendezvény lehetett volna, de ami lett belőle az rém kellemetlen és undorító.

Fotó: Selmeczy Csenge

Hogyan lett az „Egy üveg borral a Szabadág hídon” című rendezvényből „B@sszunk be a Szabadság hídon” esemény? Egyszerű: a tömeg kezelése akkor sem egyszerű, ha csupa józan emberről van szó. Ha ezek egy része ittas, akkor szinte lehetetlen kordában tartani. A lélekről az eleve sokat elmond, hogy a program mozgatója, a különleges helyen piálás alapelve, de ami lett belőle az tényleg rém kellemetlen lehet. Lehet, hogy bennem van a hiba, de szerintem amúgy az ivásnak a kocsmában a helye, vagy a kertben… 

Pedig a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy senki se hagyjon szemetet maga után. Ó, boldog naív lélek! Sőt állítólag arra is megkérték a résztvevőket, hogy ne igyák magukat „seggrészegre”, aztán a híd rémes állapotba került és többen úgy berúgtak, mint az albán szamár. 

Hogy ez nem marad szó nélkül abban biztos vagyok, hiszen Tarlós főpolgármester a Red Bull Air Race után is bekeményített – így többet nem lehet. A Facebook esemény oldalán többen is felvetik amúgy, hogy a hajnali szemét nagy károkat okozhat a rendezvénynek, egyenesen attól félnek, hogy több nem lehet belőle. Így ne is… Érdeklődve várom a főpolgármester lépését. Hogy nem marad el, abban biztos vagyok. 

Érdemes végignézni az esemény alatti hozzászólásokat. Van-e kuka, van-e wc és hasonlók. Kuka állítólag volt. Mosdó? Úgy tűnik a bejegyzések közül, hogy többen a Gellért-hegy fás részét választották, nem pedig a nyilvános mosdót. 

Nyilván demagóg a kérdés, de vajon mennyibe került a híd takarítása és ki fizette? Félő, hogy mi, azaz az adózók. 

A következő lépést persze tudjuk. Ha azt mondja majd Tarlós főpolgármester, hogy így többet nem rendezhetik meg ezt a programot, akkor majd jön a hiszti: már nyugodtan beb@szni sem lehet a Szabadság hídon… Hát nem. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/56611/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?