Blogolj!

A Népszava igazságosnak tartja a trianoni döntést


Jó, ilyen tényleg nincs is. 2018-ban egy illető le tudja írni, hogy a trianoni döntésért lényegében a magyarok a felelősek és amúgy is igazságos az egész.

Bármennyire is fájó, Trianon (nemzetközi jogilag) igazságos és jogos büntetése volt a háborúban vesztes Magyarországnak 

– írja Ferincz Jenő a Népszavában. 

Ezt a mondatot ugye el lehetne intézni azzal, hoyg Ferincz Jenő egy barom. Kibővítve egy nemzetáruló barom. De ilyet nem lehet csinálni, mert nem ismerem Ferincz Jenőt. Lehet, hogy nem is barom. Vagy nem is nemzetáruló. Csak az egyik, vagy egyik sem. Nem tudom.

Persze, ha az ember tovább olvassa a Népszava online kiadásán is elérhető mocskot írást, akkor azért árnyaltabb a kép. 

Bármilyen fájó a veszteség, a felelősség emiatt leginkább a miénk. Éppen ezért alapjaiban téves az az egyesek által hangoztatott nézet, miszerint Trianon igazságtalan döntés volt velünk szemben. Sőt!

Félek, hogy annak, aki ilyet teljes komolysággal le tud írni nem szabadna szabadlábon lennie. Nem, nem börtönben kellene ülnie, dehogy… Elmegyógyintézetben, ahol megoszthatná a nézeteit Napoleonnal, XIV. Lajossal, Leninnel és a többi ápolttal. 

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/56507/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-04 17:16:22
A NÉPSZAVA nevű szennylap, és újságíróinak apraja-nagyja egy trágyadomb. Az volt, az is maradt.
Azt írja a cikkíró:
Ezt a mondatot ugye el lehetne intézni azzal, hogy Ferincz Jenő egy barom. Kibővítve egy nemzetáruló barom.
Emberek !!!
A mondat után ott van a pont, és ott van vége a történetnek is !!!
Egyetlen apró, picike probléma, hogy az ilyen szemétláda embereknek még nincs vége !!!!!!
Válaszolok
librikus 2018-08-03 22:29:42
Nép Szava - melyik nép szava?
A nemzet dicsősége elérkezett. Zeng a Marszejéz. Tehát 1789ben nemzeti, nem liberális célokért keltek síkra a franciák! Akkor még kevesen tudták, hogy a dicsőséget igazán a nemzetközi finánchatalom fogja aratni. Mikor is a sans culotte-ok elzavarták saját uraikat, nem tudhatták, hogy egy idegen finánchatalomnak nyitottak utat országuk, sőt a földkerekség globális kamatgyarmatosítása felé.
Ötvenkilenc évvel később az 1848 ban Európa szerte fellángolt forradalmak szintén nemzeti felkelések voltak. A bécsi forradalom, mint a frankfurti országgyűlés a Németség egyesítését követelte egy nemzetté. A Magyarság abban a reményben támogatta a bécsi forradalmat, ha Ausztria csatlakozik a német szövetséghez, Magyarország megszabadul a Habsburgoktól, vagy ha a Habsburgok elvesztik Ausztriát és kiszorulnak Németországból, kénytelenek lesznek, a Magyar Nemzet ezeréves törvényei betartására.
Liberalizmus és nacionalizmus édestestvérek, csak együtt egzisztensek. A középkori társadalom nem ismert nemzetet, csak a keresztény király keresztény alattvalóit: urat, parasztot és egyházi embert. A polgárság számszerű és hatalmi növekedésével született meg a nacionalizmus. A polgár nem kívánt alattvaló lenni, inkább francia, magyar vagy amerikai. Hogy a 19.század szelleme mennyire nemzeti volt talán a soknemzetiségű Kárpát-medence 19. századi történésein szemlélhetjük igazán. A 48 as nemzeti egyben liberális politikusok elegendőnek vélték a jobbágyság felszabadítását, ahogy Jókai fogalmazott: A nemesség a jobbágyságot magához emelte. A felszabadított nemzetiségi jobbágy legyen hálás a nemzetnek szabadságáért. Csak akkor már a román vagy szlovák paraszt, románnak vagy szlováknak vallotta magát. Így nem volt nehéz a bécsi udvarnak a Magyarság ellen küldeni Jellasicsot vagy a szerb és román felkelőket. A kiegyezés utáni kormányok szintén ignorálták a nemzetiségek követelését saját nyelvük és jogaik törvénybe iktatását. Pedig ha a kiegyezés után a Kárpát medence minden nemzetiségének jogait biztosítják, talán nem tudták volna ellenségeink a Kárpát-medence egységét, amely a történelem folyamán több keleti hódítót is feltartóztatott Európa keleti határain szétdarabolni.
Válaszolok
LCK 2018-08-03 18:24:58
Nem értem, hogy miért kell a háborodottaknak nyilvánosságot adni?
Nincs miről bloggolni???
"Címke: nagykanizsa ferincz jenő
Gondnokság alá akarják vetetni a nagykanizsai megmondóembert
2017-12-14 KanizsaPress Hírek
Akár közszereplőnek is tekinthető a nagykanizsai Ferincz Jenő, aki meglepő, ám a mindennapi politikában egyáltalán nem szokatlan eszközökkel kívánja felhívni a figyelmet az általa vélelmezett visszásságokra.

Ferinczet most a Lenti Városi Bíróság elnöke helyezné gondnokság alá."
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?