Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Az állat nem játék

Ragnar Volarus

Ismert a hollywoodi recept. Kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni. Ezt a módszert alkalmazta Jakab Péter a Jobbik országgyűlési képviselője. 

Még a kampányidőszakban fogadott örökbe egy Ribizli nevezetű kutyát valamelyik menhelyről. Ez valahol dicséretes. Kampányolt is vele, és  a választás előtt egy héttel fotót töltött fel a Facebookra, amin gyerekeivel együtt látható az állattal. Micsoda tökéletes időzítés. 

Csakhogy kiderült, Ribizli ismét a miskolci gyepmesteri telepen tölti sanyarú mindennapjait. Az állatbarátoknak több sem kellett, és rögtön betámadták a politikust, hogy csak arra kellett neki a kutya, hogy növelje a népszerűségét, és amikor már nem volt rá szükség, akkor eldobta.

A Jobbikos politikus erre vasárnap úgy reagált: ahogy nőtt a kutya, egyre többször volt agresszív, megkapta a gyerekeket, akik félni kezdtek tőle. Új gazdát keresett neki, de ő is képtelen volt kezelni, ezért visszakerült a telepre.

Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok – kérem, segítsen rajta – írta a politikus.

Ez azonban nem lágyította meg az állatbarátok szívét. Néhányan csak annyit üzentek, hogy ha egy pár kilós kutyával nem bír, és nem kér segítséget a szocializálásához, akkor inkább ne akarja az országot irányítani. Vagy éppen: ha a gyerekei rosszalkodnak akkor hova adja le őket?!

Azt régóta tudjuk a székely mondásból, hogy a medve nem játék. De ezt nyugodtan általánosítsuk: egy állat nem játék.

Címkék: Jobbik
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/56441/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?