Blogolj!

Már megint szórakozik az utasokkal a Ryanair

Kecskés István

Utaztak már Ryanair-rel? Ki ne hagyják! Illetve, de… Tapasztalatom szerint ez a fapados társaságok legalja, akár szálka is mehetne az ember fenekébe. És most sztrájkra készülnek, de úgy tűnik már el is kezdték. 

Fotó: index.hu

A jövő héten szüntetik majd be a munkát a légitársaságnál, amely így több száz járatot töröl majd. Ez így mondjuk a nyári főszezon kellős közepén külön elegáns, de végülis igazuk van: akkor sztrájkolnak, amikor sokak észreveszik és azoknak fáj is. Bevallom, hogy magamban csak légi teleshopnak hívom a sárga-kék társaságot, mert az, hogy mindent, illetve mindent is el akarnak adni az utasoknak 11 kilométer magasban, már nekem is sok volt. 

Szóval jövő héten sztrájk, de úgy tűnik, hogy a cég budapesti kollégái már elkezdték, ők bizony már nem nagyon akarnak dolgozni. 

Egy hete 70-80 Las Palmas-ra tartó utas csomagja maradt Budapesten. Már a felszállás előtt is szórakoztak a járattal, hiszen órákon át pakolgatták a poggyászokat, amelyek jelentős része nem is érkezett meg, csak szerdán. Nyaralj, paraszt – gondolhatták a légitársaságnál. 

A helyzet mostanra még durvább lett: az index beszámolója szerint a mai la palamas-i gép utasaival egyenesen azt közölték, hogy nem viszik el a bőröndöket. Ez ugye azért remek, mert a fapados járatokon külön kell fizetni – nem keveset – azért, hogy az ember a kézipoggyász mellet nagyobb csomagot is feladhasson.

A Ryanair együttműködését mutatja, hogy a bejelentéssel együtt azt is mondták, hogy akinek nem tetszik, hogy a túlsúly miatt nem viszik a cuccokat, hanem majd csak szerdán kapják meg, nyugodtan szálljanak le. 

A közhangulat a tetőfokára hágott, még a rendőröknek is meg kellett jelenniük, mert úgy ötvenen a gép elé álltak, hogy el ne induljon. Végül arra jutottak, hogy ma, holnap megérkeznek majd a csomagok a célállomásra, eközben a gépből kiszálló utasok kivettek a táskáikból olyan dolgokat, amelyekre ma este akár szükségük is lehet. 

Kabaré…

Az index úgy véli, hogy a társaság „valószínűleg nem a távolságnak, üzemanyag-szükségletnek, utasszámnak, csomagszámnak megfelelő géppel intézi ezt a járatát”. 

Vicc. 

Levesznek minket egy csomó pénzzel a csomagok miatt, amelyek késve érkeznek meg. Biztos kell a hely a légi teleshop temékeinek. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/55966/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?