Blogolj!

Orbán lenne antiszemita?


Volt egy vicc a Brezsnyev-korszakban, talán emlékeznek rá jónéhányan rajtam kívül:

– Bűncselekménynek számít-e azt hangoztatni, hogy a párt elnöke idióta?

– Persze, mert államtitok…!

Ezzel a viccel kezdi David P. Goldman a cikkét a firstthings.com oldalon a magyarországi francia nagykövet Orbán Viktorról írt távirata kapcsán.

Azoknak, akiknek hiányzik ez a fajta szovjet humor, Macron francia elnök kínál némi vigaszt azzal, hogy menesztette a budapesti nagykövetet, amiért privát levélben azt találta állítani, hogy Orbán Viktor nem antiszemita. Nyilvánvalóan ez államtitok Franciaországban – írja David P. Goldman az elemzésében.

Mint ismeretes, Eric Fournier, Franciaország budapesti nagykövete június 18-i táviratában kijelentette, hogy a magyar miniszterelnök állítólagos antiszemitizmusa valójában a „külföldi sajtó fantazmagóriája”. Hozzátette, hogy az a vád elterelte a figyelmet a „valódi modern antiszemitizmusról”, aminek a forrása a „francia- és németországi muszlimok”. A magántáviratot a Mediapart baloldali weboldal szivárogtatta ki, majd pedig szinta a teljes francia sajtó felkapta. Fournier megemlítette még azt is, hogy „Magyarország minta lehet Franciaország számára az illegális migráció kezelése tekintetében”.

A francia elnök kijelentette, hogy a memorandum „ellentétes a hivatalos francia állásponttal” és hogy amennyiben Fournier nyilvánosan hangoztatta volna a véleményét, visszahívnák. Bár az ominózus távirat privát volt, Macron mégis eltávolította a nagykövetet, aki állásfoglalásával érzékeny pontra tapintott. 

Április 18-án 250 mérvadó (figyelemre méltó) francia személy, köztük Nicolas Sarkozy korábbi elnök élesen kritizálta az „iszlám radikalizációból eredő újfajta antiszemitizmust”, kijelentve, hogy: „Követeljük, hogy legyen nemzeti ügy a demokrácia kudarca, az antiszemitizmus elleni harc, még mielőtt túl késő lenne. Még mielőtt Franciaország nem lenne többet Franciaország”. A közel félmilliós francia zsidó lakosság mintegy egytizede emigrált az elmúlt évtizedben a zsidók elleni muszlim erőszak következményeként.

Fournier nagykövetnek teljesen igaza volt: közvélemény-kutatások nagy mértékben igazolják a franciaországi muszlim antiszemitizmus tényét. Egy 2014-es felmérés szerint a vallásukat aktívan gyakorló franciaországi muszlimok 69 százaléka szerint „globális cionista összeesküvés folyik”. Francia katonák őrzik a zsinagógákat és a zsidó iskolákat. A zsidó vezetők azt tanácsolják a közösség tagjainak, hogy ne mutatkozzanak az utcán a hovatartozásuk jelképeivel, mint például kippában.

Ezzel ellentétben a Magyarországon élő mintegy százezer zsidó – akik relatíve nagyobb számban képviseltetik magukat a csaknem 10 milliós lakossághoz képest – háborítatlanul sétálhatnak az utcákon hagyományos öltözetükben és tarthatnak utcai fesztiválokat minimális biztonsági intézkedések mellett. Senki részéről nem éri őket hátrányos megkülönböztetés, nem úgy, mint Franciaországban vagy Németországban.

Budapest azért biztonságos közeg a zsidók számára, mert szinte nincsenek is muszlim bevándorlók. Magyarország, csakúgy mint Lengyelország, Csehország és Szlovákia, megtagadta a muszlim migránsok befogadására vonatkozó EU kvótákat 205 után, amikor is Németország több mint egymillió vélt háborús menekültet fogadott, akiknek 60 százalékáról bebizonyosodott, hogy gazdasági bevándorlók. Akkoriban a németek többsége még támogatta Merkel kancellárt, amit már bánnak. A

Merkel migrációs politikáját ellenző erők majdnem meg is döntötték a koalíciós kormányát a múlt hónapban. Szintén a migráció kérdése juttatta hatalomra a populista pártokat Olaszországban. Macront hazai ellenfelei is nyomás alatt tartják, ráadásul elveszíthette volna legnagyobb európai szövetségesét, Merkel kancellárt is.

Egy évvel ezelőtt a Visegrádi Négyek (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) gyűlölködő kisebbségnek tűntek a muszlim migránsok tömeges befogadása mellett elkötelezett Európai Unióban. Mi, Kelet-európaiak visszautasítottuk a brüsszeli migráns-kvótákat és különböző szankciókkal fenyegettek meg minket, többek között a mezőgazdasági segélyek csökkentésével. Most pedig az európai centrum Orbán felé fordult, Macron és Merkel konszenzusa meggyengült. Matteo Salvini, az olasz belügyminiszter a legnépszerűbb politikus az országában, miután nem engedte, hogy a migránsokat szállító NGO-hajók kiköthessenek. Horst Seehofer német belügyminiszter csaknem megdöntötte a kormányzó koalíciót és rákényszerítette Angela Merkelt, hogy menekülttáborokat hozzanak létre Németország határain. Az osztrák jobbközép koalíciós kormány arra készül. hogy csapatokat küld az ország déli határaira, megakadályozva ezzel, hogy bevándorlók mehessenek át Olaszországból. 

Orbán semmilyen szempontból nem radikális, éppen ellenkezőleg, egy régivágású keresztény demokrata. Májusban, egy egyórás interjú során Helmut Kohl német kancellárt idézte, mint európai politikusi mintaképét Merkellel szemben. Orbánt antiszemitának kikiáltani botrányosan hamis. Magyarország egyike Izrael kevés barátjának a világ diplomáciájában. A csehekkel és az osztrákokkal együtt – az EU ellenében – támogattuk az USA nagykövetségének Jeruzsálembe való áthelyezését, emellett Orbán Viktor és az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu immár húsz éve közeli barátok. 

Orbán ajtajai nyitva állnak a zsidó vezetők előtt és a legbefolyásosabb rabbik elmondása szerint barátságos a zsidó közösséggel. Budapestet egyre több izraeli üzletember választja kedvező infrastruktúrája és költségei miatt is.

Orbán antiszemitizmusának a vádja Soros György műve. 8 év kormányzás után Orbán Viktor újra kétharmados többséget szerzett. Ebben valószínűleg közrejátszik a magyar gazdaság erőteljes növekedése és az alacsony munkanélküliségi ráta is. De Orbán jelentős kampányt folytatott Soros ellen, kiplakátolva mindenhol a fotóját, azonban ennek semmi sincs Soros zsidó származásához. Soros szándékaihoz van köze, a magyar politika jelentős befolyásolásának szándékához és a határok megnyitásának támogatásához. A magyar születésű multimilliárdos 600 millió dollárt költött Magyarországon, ami a GDP arányait tekintve akkora összeg, mint 60 milliárd dollár az USA gazdaságában. Ha egy külföldi milliárdos ekkora összeggel befolyásolná az Egyesült Államokat, ott is nyilván kampányolnának ellene a politikusok.

Ahogy Fournier nagykövet mondta, Orbán antiszemitizmusa csak az angol és francia nyelvű sajtó kitalációja. A magyarok, ahogy jelenleg az olaszok és a németek többsége is, ellenzik, hogy a tömeges bevándorlás átalakítsa a társadalmukat. Douglas Murray angol író úgy fogalmaz, hogy a politikusok csalódtak a szavazóikban. A kirúgott francia nagykövet csupán a nyilvánvalót írta le egy bizalmas táviratában. Az a tény, hogy ez a „bűntett” a visszahívásához vezetett, Macron pozíciójának az abszurditását támasztja alá.

forrás: https://www.firstthings.com/web-exclusives/2018/07/the-real-modern-anti-semitism

 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/55299/pics/lead_800x600.png
Angela Merkel,brezsnyev,fournier,franciaország,Macron,migráció,nagykövet,Orbán Viktor,sarkozy,távirat
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-08 11:59:59
Talán nem véletlen, hogy ennek a Macronnak a saját országában, -és persze egész Európában - a népszerűségi mutatói pontosan ellentétesen mozognak az Orbán Viktoréval !!!!!
Még néhány hónap, és a francia elnök népszerűségi mutatói után - teljesen jogosan - már csupán a bányászbéka fog érdeklődni !!!
Válaszolok
Zoltán 2018-07-07 18:44:20
Szép példa az ultra-liberális szabad vélemény-nyilvánításra:
Nyugodtan vélemény nyilváníthasz -amennyiben a véleményed azonos a miénkkel.
Ha nem, repülsz.
Válaszolok
LCK 2018-07-07 16:04:45
" Szintén a migráció kérdése juttatta hatalomra a populista pártokat Olaszországban."
Miért kell átvenni a populista megbélyegzést?
Tiltakozik egy alaptalan bélyeg ellen, miközben ön is bélyegez?:(
Válaszolok
librikus 2018-07-07 15:20:26
A követ feladata: Kormányának az igazságot jelenteni az adott országról ahol akkreditálva van. Arról a követ már nem tehet, hogy Rothschildéknek és emberüknek (Macron) nem tetszik a magyarországi rendszer!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?