Blogolj!

Történelmi figurák – és akik futottak még...


Ujhelyi István nem tesz le a politikai farokméregetésről, de Orbán Viktorban azért emberére akadt.

A RED-esedő MaSzoP egyik emblematikus figurája, a Sut-mosolyú Ujhelyi István csak nem fér a bőrébe. A ballibbencsek hivatásos vészharangkongatója, az öncélú nyílt levelekből kifogyhatatlan címzetes brüsszeli feljelentgető képtelen megemészteni, hogy Európa nem kér a migrációból.

Pontosabban azt, hogy ezt Orbán Viktor elsőként és előre világosan megmondta.

Miután most már a mértékadó nyugati lapok is kénytelenek megállapítani, hogy a brüsszeli EU-csúcs tükrében „Európa orbanizálódik”, hovatovább az öreg kontinens olyan lett, amilyennek a magyar miniszterelnök évekkel ezelőtt elképzelte és megjövendölte, józan ésszel úgy gondolhatnánk, Ujhelyi is belátja, kár ujjat húzni a kormányfővel. A bevándorlás témakörében pláne. Hiszen

világos, hogy a politikai farokméregetésbe kinek törik bele.

De ha már a bicskánál tartunk, az ország színtelenebb-legszagtalanabb elnöke által vezetett piros párt Brüsszelbe szalajtott lótifutára olyannyira nem látja a fától az erdőt, hogy rögvest fizikai erőszakot vizionál. Az ATV stúdiójának langymelegében hétfőn este arról prédikált ugyanis, hogy a „politikai továbbélésére” játszó Orbán „Mussolinire emlékeztető olasz kollégájával” együtt háborúkba, konfliktusokba, belső menekültválságba sodorja Európát. Már amennyiben a migráció (nem)kezelésével „szétcincálják az európai közösséget”.

Ujhelyi elvtársnak persze igaza van, hiszen akadtak itt az elmúlt esztendőkben néhány millióan, akik azért érkeztek – mögöttük a dollár jelű mozgatórugóval –, hogy szétcincálják, a földdel tegyék egyenlővé az európai kultúrát és értékrendet. Kár, hogy I. Kerítésszaggató László szegedi puszipajtása képtelen ezt felfogni, és

olyan távol tartja magát a magyarok, az európai emberek mindennapi valóságától, mint Győzike a magaskultúrától.

Az utódpárt frissen bukott elnökhelyettes-aspiránsa egyszer azért elszólta magát. Spiegel Online ide, FAZ oda, kénytelen-kelletlen elismerte, hogy

„Orbán egy történelmi figura”.

Berezelve aztán saját igazságosztó szókimondásától úgy módosított:

„a történelem sötét lapjain”.

El kell keserítsük a futottak még szocialistát. Orbán Viktor valóban olyan történelmi figura, aki benne lesz a 21. század első évtizedeit összefoglaló és elemző európai történelemkönyvekben. Ujhelyi Istvánt viszont hiába eszi meg a sárga irigység, az ő produktuma még egy lábjegyzethez sem lesz elég.

Legfeljebb az MSZP agóniájáról szóló szakdolgozatban a pártfőiskolán.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/55133/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brüsszel,Európa,Európai Unió,migráció,MSZP,Orbán Viktor,Ujhelyi István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-07-04 13:39:25
A mi Istókunk még mindig azt hiszi, hogy 2015-ben van, amikor a merkelek "csókokkal" fogadták a migránsokat! Ők már úgy vannak, szerintem, hogy szívesen visszaforgatnák az idő kerekét, karrierjük, jól tejelő funkcióik megtartása végett... De mire számít Istikénk?
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-04 12:03:59
Ha Újhelyi elvtárs bármit mond, - feltéve, ha igazat szól - akkor az úgy van !!!!!!
Tessék ezt tudomásul venni, punktum !!!!! Ez a liberálbolsevikok legfőbb törvénye.
Igen apró - mondhatni elhanyagolható - momentum, hogy Újhelyi Pistikének igaz szó még életében nem hagyta el azt a mosdatlan száját.
Nyilván nem véletlenül nevezik őt Szegeden és környékén - még a komcsik is - Újhülye Pistikének !!!!!
Válaszolok
librikus 2018-07-03 14:49:58
Három-négy generáción belül, a volt Szovjet birodalom területén a Török népek jutnak számszerű túlsúlyba; az USA-ban pedig a feketék, ha az USA már előbb szét nem hullik faji konfliktusain. Akkor Európát keletről a törökök, délről az arabok fogják fenyegetni. Az iszlám ötödik hadoszlopát pedig napjainkban telepíti Európába a nemzetközi finánchatalom és liberális, zöld, balos fullajtárjaik. Ha Európa nem vált önálló, Washingtontól független saját érdekű külpolitikára és önálló védelemre, elveszünk! librikus.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?