Blogolj!

Egy orvos megdöbbentő véleménye Geréb Ágnesről és a kegyelemről

Általában egyet lehet érteni Áder János döntéseivel. Sőt a köztársasági elnöknek eddig nem volt olyan lépése, ami ellen tiltakozni kellett volna. Most azonban kegyelmet adott Geréb Ágnesnek.

Fotó: origo.hu

Nem vagyok orvos (se). Nem is értek hozzá. Webdoktor ügyekben sem vagyok járatos. Azt azért a sajtóból tudom, hogy Geréb Ágnes az otthonszülés arca, akinek a tevékenysége során több gyermek is meghalt. Nem mondanék róla véleményt, már csak azért sem, mert Dr. Novák Hunor, elismert gyermekorvos megtette. 

A Geréb-vita nem arról szól valójában, hogy helyes-e az otthon szülés avagy sem, hiába próbálja Geréb ebbe az irányba terelni az ügyet.

– kezdi a szakember és milyen igaza van. Ezúttal nem az a lényeg, hogy egy anya szülhet-e otthon, vagy azt mindenképpen kórházban kell tennie, hanem arról, hogy Geréb Ágnes egy kókler, akinek a kezei között gyermekek haltak meg. Erről kell beszélnünk, minden mást a háttérbe kell szorítani. 

Geréb Ágnes minden szakmai szabályt felrúgva, életeket veszélyeztetve mégis bevállalt egy ikerszülést. Ez tény, amit nem lehet magyarázgatni, ez nem nézőpont kérdése. A baj be is következett: az egyik ikerbaba szülés közben meghalt, próbálták újraéleszteni, de súlyos agykárosodást szenvedett és pár nap múlva végleg elhalálozott. A bíróság számon is kérte Geréb Ágnest, ugyanis nem csak a nemzetközi, hanem még egy 1992-es magyar egészségügyi rendelet is leírja, hogy az ikerterhesség olyan veszélyeztető tényező, ami KIZÁRJA az otthon szülést.

Értik?! Geréb magasról tesz a szabályokra, kockáztatja az újszülöttek és az édesanyák életét is. Erről persze annak idején a bírósági eljárásban is kérdezték és megdöbbentő választ adott. 

Geréb Ágnes a bíróság előtt azt mondta: ő nem szokott jogszabályokat, ajánlásokat olvasgatni.

Ezt mondjuk ne minősítsük… 

Dr. Novák Hunor felhívja a figyelmet még néhány dologra, amit sokan elfelejtettek már, vagy nem is tudtak.

Geréb Ágnest már 2007-ben eltitották foglalkozásától, de ő erre fittyet hányva azt mondta: akkor nem nőgyógyászként, csak szüléskísérőként vesz részt azt otthonszülésben. 2009 novemberében maradandó fogyatékosság, illetve halált okozó veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség, végül emberölés miatt indult eljárás. De ezután sem áll le ténykedésével.

2010-ben ismét őrizetbe vette a rendőrség, mert egy megindult szülés során a csecsemő légzése, keringése leállt. 2011 márciusban két év letöntendő fogházat kapott. Többször volt házi őrizetben.

Sokan nem tudva a pontos szakmai tényeket azt hiszik, hogy ártatlanul hurcolták meg. Pedig szó sincs erről: az otthonszülés önmagában nem rossz, az viszont szakmailag vállalhatatlan nemzetközi szinten is, amit Geréb Ágnes művelt.

Egy dolog tény: ameddig Geréb Ágnes felháborító tevékenysége nem került be a sajtóba, nem is nagyon tudtunk róla, hogy lehetőség van otthonszülésre. Azóta azonban már törvény is szabályozza ezt a tevékenységet, ugyanakkor a szakember is keményen fogalmaz az elítélt, majd felmentett Gerébbel kapcsolatban. 

Bár Geréb Ágnesnek köszönhető, hogy az otthonszülés hazánkban téma lett és jogi szabályozás született, valójában ő egyszemélyben rengeteget ártott kuruzslásával, felelőtlen otthonszüléseivel, haláleseteivel annak, hogy az otthonszülés elfogadott legyen, és alacsony rizikójú szülések esetén jól működhessen hazánkban.

Geréb Ágnes 2018.06.28-án elnöki kegyelemben részesült Áder Jánostól. Rendkívül szomorú, felelős orvosként nem ítélem el az otthonszülést, de elítélem Geréb Ágnes ténykedését és a köztársasági elnök döntését.

Sürgősen vegyük le Geréb Ágnes fejéről a glóriát!

Szóval a szakember szerint Geréb Ágnes egy kuruzsló. Azok is, akik hasonlóan dolgoznak és gondolkodnak az országban, Hódmezővásárhelytől Sopronig, mint az érthetetlen kegyelemben részesülő Geréb. 

(Dr. Novák Hunor teljes cikke)

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/54993/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Sándor 2018-07-01 17:21:28
Szerintem börtönben a helye ennek a boszorkánynak.
Válaszolok
Ernest 2018-06-30 17:21:26
Mi a helyzet, a legutóbbi ikerszülés során meghalt egyik kicsi ügyében? A Dr. úr, felelősségre lett már vonva, vagy a kéz kezet mos alapján a kollégák azt is kimentették?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?