Blogolj!

Ausztriában is bevezették a harmadik nemet


Nem, nem és nem. Nem értem, hogy immár Ausztriában is el kell ismerniük a hatóságoknak a harmadik nem, az interszex létét. Mert harmadik nem, maximum írásban van. 

Csak a tények kedvéért rögzítsünk valamit, ami talán nem a legfontosabb a kérdésben, de azért tekintsük kiindulási alapnak úgy általában. 

Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. (Ter. 1, 27.)

Férfinek és nőnek. 

Szó sincs a Bibilában semmiféle interszexről. 

Tudom, tudom, ez nagyon ódivatú megközelítés, de bevallom, hogy Darwin úr elméletei között sem emlékszem olyanra, hogy lett a nő, a férfi meg az interszex. 

Ugyanakkor ez még mindig a legkevesebb ugyanis, az osztrákok továbbmentek: ezentúl anyakönyveztetni is lehet majd egy harmadik lehetőség választásával.

Agyam eldobom… 

Megszületik a kis Johann. A neve mögé az anyakönyvbe tesznek zárójelben egy (a) betűt, valamint odaírják, hogy vagy igen, vagy nem? Javasolnám a legegyszerűbb módszert a születés után, mégpedig azt, hogy ha van a gyereknek „fütyölője”, akkor fiú, ha nem az van neki, akkor meg lány. Ennyi. 

Persze az egész agymenésre van magyarárzat és van hozzá indok: az Emberi Jogok Európai Egyezményének 8. cikke garantálja az emberek identitását, egyéniségét és integritását, és ezzel „védi az eltérő nemi identitással bíró embereket attól, hogy nemüket mások határozzák meg”.

Mások határozzák meg? Micsoda felvetés. Ha az alapvetésből indulok ki, akkor majd a Jóisten eldönti, ha a darwini fikciókból, akkor meg a természet. Semmiképpen sem kell nekünk meghatározni a született gyermek nemét. Mire megszületik az már javában eldől. 

Ugyanakkor az egyik kormánypárti képviselő érdekes kérdést vetett fel Ausztriában. Az interszexekre a férfiakra, vagy a nőkre vonatkozó nyugdíjkorhatár vonatkozik?  És ez a legkevesebb. Nem emiatt, hanem a világ miatt kell aggódni. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/54984/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-01 20:37:43
A "szenzációs hír" hallatán azért az egyértelműen állítható, hogy Kurz úrnak lesz még éppen elég tennivalója a "sógoroknál", mert - a jelek szerint - az ökrök ott is osztódással szaporodnak, nemcsak mifelénk !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?