Blogolj!

Melegfelvonulás, vagy repülős verseny? – szavazás


Tarlós István bejelentette, hogy ameddig ő Budapest főpolgármestere, addig nem rendeznek úgy műrepülő-versenyt, mint azt tették a hétvégén. Felrobbantak a fórumok, mégpedig egy téma miatt.

Ez nem zavar senkit? (Fotó: nepszava.hu)

Az mondjuk, hogy engem idegesített a repülős verseny senkit nem érdekel. Mindemellett elismerem, hogy jót tesz az országunkról kialakult képnek egy-egy ilyen mutatvány, hiszen tele van a világsajtó budapesti beszámolókkal, videókkal, képekkel. Jöttek a turisták, költötték a pénzt – szóval az, hogy nekem itt Tököl külsőn a fejelm felett repkedtek (itt szálltak fel és le a gépek), az nemzetgazdaságilag másodlagos. 

De!

Tarlós István bejelentette reggel a tévében, hogy a jövőben, ilyen körülmények között nem lesz Red Bull Air Race a fővárosban, sőt elnézést is kért a budapestiektől a kellemetlenségek miatt. 

És akkor idézzük az első hozzászólások egyikét: „Bezzeg a Budapest Pride, illetve a melegek vonaglása senkit sem zavar…”

Ezzel a kő vízbe dobva, a felszín hullámzik. És amúgy meg tényleg. Az a mocskos gyalázat, ami évente megtörténik a világörökséghez tartozó belvárosban sokkal károsabb, mint a repülős mutatványosok viadala. Tudom esélyek egyenlősége meg minden, de ez az undorító vonaglás nem erről szól, ez pusztán polgárpukkasztás és magamutogatás. (Továbbá nem ritkán vallásgyalázás, heveny nácizás, de ezekbe most ne menjünk bele.)

Ráadásul semmit sem hoz. Sem a nemzetgazdaságnak nem jelent kiemelkedő bevételt, sem az országunkról kialakult képnek nem tesz különösebben jót. Gazdaságilag, a komoly rendőri jelenlét miatt biztosan bukás, országimázsban pedig bizonyos tekintetben még rossz is a kordonok között vonuló, papnak öltötött homoszexuálisok vonaglása. 

Szóval, ha a főpolgármesterség minden szigorával le lehet csapni egy versenyre, akkor ezt biztos más esetben is meg lehet tenni. Hát akkor hajrá! Idén sincs késő!

Mit kell megszüntetni?

Szavazok

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/54722/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Mária 2018-06-26 07:13:42
Sem a melegfelvonulást, sem a Redbull-t nem támogatom, ne legyen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?