Blogolj!

Meleg Barátok közt

És akkor Tóbiás fogta magát és az RTL Klubon, főműsoridőben szájon csókolta Kristófot. Nincs ezzel semmi baj, csak…

…csak kérdéseket vet fel. 

A legegyszerűbb persze ez: miért? Miért kell az ember pofájába tolni péntek este két férfi csókját? Pontosan tudjuk, hogy ez nem lett volna szerves része a történetnek, ez egyszerűen üzenet. 

Éppen tombol a meleg büszkeség hónapja – bizony már nem napja, hete, hanem hónapja… – és akkor az ember nappalijába beküldenek egy csókolozó férfipárt. Én mondjuk teszek rá magasról – vagyis nem érdekel, hogy ki kivel, hányszor csókolózik, feltéve persze, hanem kérkedik ezzel, vagy nem szerepel a tévében. Bevallom, hogy abba a rétegbe tartozom, amelyben nem szokás az azonos neműek csókja. Tudom ez nem valami modern, de hát ez van. 

Ki is a homofób?

Nem vagyok homofób. Meglepve, de örömmel értesültem arról is Transvanilla Transznemű Egyesület leveléből, hogy május 17-én van a homofóbia, transzfóbia és bifóbia ellenes világnap. Ha nekik fontos, legyen. (Várom már a pipacsok világnapját, a zöld szemű teknősök világnapját, a Pom Pom- ra hasonlító seprűk világnapját is.)

De még mielőtt a pálcatörés megtörténne felettem: van meleg ismerősöm és nem érdekel, hogy kivel él, mit csinál. Azért nem, mert remek ember és nem is akar sem meggyőzni, sem rám tolni a szerelmi életének információit. Kultúrált. (Teszem hozzá, például Conchita Wursttal, a szakállas nővel kapcsolatban azt mondta, hogy senki sem árott annyit a melegek ügyének, mint ez az osztrák izé…) 

No, de vissza a Barátok köztre. "Tóbiás és Kristóf szerelme végre kiteljesedik." – írja az RTL Most honlap az ajánlójában. Hát, ha a csók maga a ki- és beteljesedés, akkor megette a fene az egészet. Mondjuk nem olyan nagy baj, hogy egy békés kedd este nem mutatják be a valódi szerelmi csúcsokat. Még akkor sem, ha a szerzőkben, vagy a szerkesztőkben esetleg igény volna rá. 

A baj az, hogy ezzel a meleg csókkal olyan folyamatokat indítanak el, amiről talán fogalmuk sincs. Ugyanis, ha a jelenetet látja egy ártatlan gyerek – igaz, minek néz Barátok köztöt…? –, akkor kérdez. Miklós és Nóra csókja után nem, de Tóbiás és Kristóf összeborulása után igen. Mert egy férfi és egy nő csókja normális megszokott. Két férfié nem. Azt el kell magyarázni egy gyereknek. De már elnézést: én nem így akarom! Semmiképpen sem úgy, hogy az RTL Klubnál döntsék el, mikor és miért beszélek a gyerekemnek a melegekről. Mert beszélni kell róluk, ez biztos. Majd én tudom, hogy mikor. Nem egy ilyen olcsó, provokatív jelenet után. 

És akkor nézzünk csak még egy tegnapi hírt: 

Támogatásáról biztosította pénteken az azonos neműek házasságának lehetővé tételét a cseh kormány. A képviselőház 46 képviselője egy hete terjesztett a parlament elé egy javaslatot, amely lehetővé tenné az azonos neműek házasságkötését. Válaszul erre a lépésre egy másik, 37 tagú képviselői csoport azt kezdeményezte, foglalják az alkotmányba, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő legalizált kapcsolata. A cseh kormány a két javaslat közül az azonos neműek házasságkötésének lehetővé tételét szorgalmazó törvényjavaslatot támogatja.

Ezt mondjuk a cseh szülők magyarázzák el a gyerekeknek, de a tendencia világos. Ebbe az irányba tart a világ egyik fele. Most szerencse, hogy mi itt Magyarországon többségében mások vagyunk. 

A csendes többséghez tartozom

Szabályok: 1. Csak olyan embert hívj meg, akiről tudod, hogy a csendes többséghez tartozik. Ne kelljen a hangos kisebbséggel feleslegesen vitázni. 2. Kamu oldalak híreit megosztani tilos. A...

5
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/54597/pics/lead_800x600.jpg
Barátok közt,Budapest Pride,meleg

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Dani bejegyzésére 2018-06-26 15:48:43
Ahogy elnézem (olvasom) a böfögésedet, rövid úton kiderül: alapvető problémáid lehetnek a szövegértéssel.
Nem szégyen az, - pláne, ha egy kb.másfél osztályt végző hülyéről van szó - csak rendkívül kellemetlen.
Az idióta szövegedet olvasva már egyáltalán nem is csodálkozom azon, hogy nem értesz olyan egyszerű szavakat, rövid mondatrészeket, mint:
"magamutogató; négy fal között; nyílt, erőltetett, homoszexuális nyomulás; és RÜHELLEM"
Egyébiránt angyalod neked, - meg a hozzád hasonló barmoknak - a FRANCIA NYAKTI - LÓ !!!!!
Azzal próbálj meg mihamarabb, minél közelebbi viszonyba, sexuális kapcsolatba kerülni !!!!
Ígérem, nem bánod meg !!! Egy életre szóló élményben lesz részed, az biztos !!!!!
Válaszolok
Dani válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-06-25 07:35:35
Remélem még kismillió efféle nyomulást kell vegignezned :)
Válaszolok
Dani 2018-06-25 07:31:43
Na ide figyelj angyalom! Igenis joga van a melegeknek is smarolni egymást akár az utcán!! Ameg a heterok megtehetik addig mi is meg fogjuk! Azthiszed kulomb vagy nálunk??
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-23 18:30:56
Elegem van már ezekből a magamutogató hülyékből !!!!
Otthon, a négy fal között mindenki azzal él együtt, azt csinál, amit akar, de ezt a nyílt, erőltetett, homosexuális nyomulást már rühellem !!!!
Válaszolok
Gábor 2018-06-23 13:03:38
Ezt nem kellett volna!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?