Blogolj!

Ki lesz az MSZP elnöke? Nem mindegy?


Teljesen lényegtelen, hogy ki lesz az MSZP elnöke a vasárnaptól. Három jelölt közül választhatnak, de már most marják egymást.

Mi lett volna, ha Szanyi Tibor tényleg elindul? Ő mondta ugye azt, hogy a maga részéről meg is szüntetni az MSZP-t úgy ahogy van és létrehozna helyette egy új formációt. Ettől annyira megrettentek az MSZMP utódpártjánál, hogy egészen a visszalépésig kergették Szanyit. 

Maradt Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila és Tóth Bertalan. 

Háromból semmi…

Az új vezetőnek az lenne a dolga, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből, de elég erőssen benne van a pakliban, hogy az elnök csak a teljes széteséshez asszisztál. Már csak azért is, mert már izélgetik egymást a szocialisták. Kovács László, aki korábban elnöke is volt a mozgalomnak, egyenesen azt mondta, hogy a mostani választás tétje már a 2022-es választásokon való szereplés. Szerinte fontos, hogy kormányzati tapasztalattal rendelkező politikus legyen a vezető. 

Azon túl, hogy ilyen nem sok van, ez azt is jelenti, hogy a párt 2006-os bukásában vezető szerepet vállaló, egykori vezéreket akarják elővenni. Ilyen a jelöltek között csak egy van: Mesterházy Attila korábban volt államtitkár. Ennyi. 

Ugyanakkor állítólag őt nem szeretik olyan nagyon még a szocialisták sem, hiszen 2010-től négy éven át volt elnöke az MSZP-nek, de nem tudott csodát tenni, négy esztendővel ezelőtt is elbukta a párt a választást. Márpedig az egykori vesztest nem sokan szeretnék visszahozni az élre. 

Kunhalmi Ágnessel ilyen gond nincs, sőt mára ő lett az egyik ikonikus arca a pártnak. Vele az a probléma, hogy néha nem ura a cselekedeteinek. Láthattuk már furcsán vihogva sajtótájékoztatót tartani, kamu könnyeket hullatni a tévében és tudjuk, hogy volt egy hamisítási ügye is – no nem mintha ez utóbbi olyan nagy dolog lenne az MSZP-n belül. Ráadásul elkezdték lebegtetni, hogy vissza is lép Tóth Bertalan javára. 

Tóth Bertalan, aki a párt parlamenti frakcióját vezeti. Őt ismerik az országházában, de azon kívül nem nagyon. A szocialisták között se mindenki tudja elsőre, hogy ki ő. Országos ismertségre akkor tett szert, amikor azt mondta az idei választás után, hogy nem három harmadot akarnak képviseli, hanem egy egészet. 

A szocialistáknál nem könnyű elnököt választani, mert nem túl erős a választék. De a párton belül már marják egymást. Pedig az MSZP jelenlegi helyzetében, a három esélyes közül teljesen mindegy, hogy melyikük lesz az elnök. Csodát kellene tennie, de azt egyikük sem tud. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53990/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-12 12:46:04
Az összes, jelenleg szóba jöhető jelölt tökéletesen alkalmatlan a feladatra.
Egyébiránt, arra a kis időre, ami még az MSZ(M)P-nek hátra van, teljesen mindegy, hogy ki lesz az elnök.
Kunhalmi (vigyori) Ágika, vagy más ?! >>>>>>> TÖKMINDEGY !!!!
Válaszolok
baviki69 2018-06-12 08:55:01
Egy ilyen vicces társaság élére pedig nagyon megfelelne Ágica! :D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?