Blogolj!

Márki-Zay farkat méreget…

Kecskés István

Az úgynevezett farokméregetés igen hülye szokás. Úgy tűnik Márki-Zay Péter műkedvelő hódmezővásárhelyi polgármester mégis rákapott erre.

Fotó: promenad.hu

Lázár János a térség országgyűlési-képviselője engedve Márki-Zay Péter kérésének négyszemközti tárgyalás lehetőségét biztosított a polgármesternek. Tette mindezt azok után, hogy a téli kampányban Márki-Zay Péter válogatott hülyeségekkel vádolta Lázár János, folyamatosan összefüggésbe hozta a politikus nevét például a diktatúrával és a megfélemlítéssel. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy egyfelől Lázár János úriember, másrészt pedig őt valóban érdekli Hódmezővásárhely sorsa és a műkedvelő Márki-Zay rendelkezésére állt, nyitott volt a négyszemközti egyeztetésre. 

Lázár János a találkozó helyszínének a Ginko Sas szállodát jelölte meg, ami nemhogy a város, de egész Csongrád megye egyik legelegánsabb helye és a kávé is remek. Ahogy az országgyűlési-képviselő egy videóban elmondta a családja túlzásnak tartotta volna, ha otthonába hívja meg a polgármestert – érthető –, a Fidesz Irodába meg ő nem akarta fogadni Márki-Zayt. Ezért lett a Ginko, ami az önkormányzat épületétől 100 méterre van. 

Márki-Zay nem ment el az általa kezdeményezett tárgyalásra, mégpedig azért nem, mert szerinte: 

A protokoll szabályai szerint ugyanis egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához.

Azt az igényes mindenit neki! Érdekes, hogy Márki-Zay nem volt ám mindig ilyen finnyás. (Tegyük hozzá, hogy a helyszín mindegy abból a szempontból, hogy a polgármester a hiavatalban és a szálloda éttermében is felvehette volna a beszélgetést a szolgálati diktafonjával, ahogy úgy általában szokta.)

Márki-Zay (sajtószolgálata), a választás éjszakáján a Vuk Sörözőben ünnepelt, ami egy nagyon kedves étterem, de azért sértődés ne essék, nem a vendéglátás csúcsa. A Kispiac Étterem, ami egy vendéglátóipari létesítmény a javából, alkalmas volt arra, hogy Márki-Zay fogadja Botka László szegedi polgármestert és Szabó Sándor szegedi MSZP-s országgyűlési-képviselőt. Milyen érdekes ez. A szocialistákkal lehet egyeztetni egy vendéglátóipari létesítményben, ami ugye méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármester és egy országgyűlési-képviselő rangos találkozójához. 

Vajon miért kérte egyáltalán Márki-Zay a találkozót, ha nem is akart elmenni? Mert gyanús, hogy eszében sem volt… Nem más ez, mint farokméregetés. Márki-Zay talán azt szeretné mutogatni mindenkinek, hogy Vásárhelyen már nem is a víz, hanem ő maga az úr. Vélhetően téved, mert ott is a nép irányít. De mondjuk Lázár János nagyvonalúságát jelzi, hogy adott új időpontot a farokméregetés nagymesterének: június 14., 8 óra, Fidesz Iroda. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53750/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?