Blogolj!

Gulyás: Nincs az asztalon az önkormányzati rendszer átalakítása


Vannak csontok, amiket még mindig rág az ellenzék, és nagyon nem ereszt. Rosszabbak mint valami acsargó bolhás kutya, ami folyton morog. Mert náluk továbbra is téma az önkormányzatiság sorsa a nyilvánosságban, holott már számtalanszor rögzítette a Kormány, hogy nincs napirenden a változás. Csak a bal oldalon.

Legutóbb éppen az MSZP-s Tóth Bertalan kérdezte meg sokadszorra a Miniszterelnökséget vezető új minisztert, Gulyás Gergelyt, hogy tervezik-e átalakítani az önkormányzati rendszert, írja a hvg.hu. Gulyás pedig nyugodtan és higgadtan - mint Anya a hülye gyerekéhez - válaszában újra kijelentette, az önkormányzati rendszert érintő átalakítási javaslat nem is volt és most sincs a Kormány, se az Országgyűlés előtt. 

Persze nem Tóth Bertalan az első értetlen a túloldalon, hiszen emlékezhetünk, a kampányban, még az év elején a Jobbik levelet küldött szét az önkormányzatoknak, amelyben sajtóhírek alapján arról írtak, hogy 2019-től nem választhatnak sem polgármestert, sem képviselőket az ötezer fő alatti települések. Ez már akkor is inkább hergelésnek volt tekinthető, mint megalapozott tájékoztatásnak. Vona Gábor akkori Jobbik-elnök és Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője arról is írt, hogy ha nem lehetne a jövőben a kistelepüléseken polgármestereket választani, az „a magyar önkormányzatiság, az ezeréves településhálózatunk felszámolását” jelentené.

Ennek persze annyi valóságalapja volt, mint annak, hogy holnaptól közvetlen hajójárat indul Nyíregyházáról a Holdra. Ezért megnyugtatásul akkor Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a polgármestereknek címzett válaszában leszögezte: „A Fidesz hivatalos kommunikációja alapján tájékoztatom önöket, hogy ez a hír is egy jobbikos ostobaság. Minden alapot nélkülöz.”  Néhány nappal később Orbán Viktor miniszterelnök pedig röviden úgy fogalmazott, hogy mindez álhír, rémhír, marhaság, fake news. 

Szerencsére Gulyás Gergely miniszteri válaszában továbbá hozzátette, kicsit odapörkölve a sötét oldalnak, hogy: „Budapest mindig akkor fejlődött látványosan, amikor polgári kormánya volt Magyarországnak, illetve a polgári pártok irányították a várost”, ezért mindent megtesznek – a fővárosi vezetéssel együttműködve – annak érdekében, hogy ez a fejlődés a jövőben is folytatódjon.

Sajnos ismerve az ellenzéki „politikusok” képességeit, még párszor el kell ismételni a fentieket, mire sikerül áthatolni azon az áttörhetetlennek látszó falon, mely elméjüket körülveszi. Bár, jobban belegondolva lehet, hogy előbb összejön az a közvetlen hajójárat a Holdra.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53686/pics/lead_800x600.jpg
Gulyás Gergely,MSZP,önkormányzat,Tóth Bertalan
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?