Volt hatos a lottón
Aa25. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2 (kettő) 4 (négy) 9 (kilenc) 37 (harminchét) 41 (negyvenegy) 42 (negyvkettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye 219.274.080 forint; 5 találatos szelvény 37 darab, nyereményük egyenként 372.775 forint; 4 találatos szelvény 1.818 darab, nyereményük egyenként 7.585 forint; 3 találatos szelvény 34.137 darab, nyereményük egyenként 1.570 forint.
Blogolj!

Miért ilyen drága az üzemanyag?

Kecskés István

Mert, hogy nagyon magas az ára, az biztos. Mégpedig azért, mert a nemzetközi helyzet fokozódik.

Persze az ellenzéki válasz ennél sokkal egyszerűbb: Orbán Viktor mondjon le! A víziójuk szerint maga a miniszterelnök emelgeti a nyersolaj árát az éj leple alatt, de ebben nyilván segít neki Kövér László és Áder János is. 

A helyzet ennél azért sokkal bonyolultabb. 

Válság van Venezuelában, s az ország csökkenti a termelését, s az sem segít, hogy Donald Trump felmondta az iráni atomalkult. Emellett pedig emelkedik a dollár ára, s ez is rátesz az olaj árára, amit mi a tankolásnál alaposan megérzünk. A helyzetre van megoldás – nem, nem Orbán Viktor lemondása… –, mégpedig az, hogy az OPEC növeli a kitermelést, így pótolják a venezuelai és az iráni olajat. Ezzel kapcsolatban könnyen lehet, hogy Trump kötött egy alkult a szaúdiakkal, hogy húzzanak bele, bányásszanak többet.

Viszont itt a nyár, amikor minden évben emelkedik az üzemanyag ára, hiszen ilynekor nagyobb a kereslet.

Szóval kereshetjük a hibát a kormányban, de az üzemanyagok árára minimális hatása van. Adót persze lehetne csökkenteni, de az kevéssé valószínű, hogy az áfát minimalizálni lehetne a benzinben. Vagyis Trump, az OPEC, Venezuela és Irán kezében vagyunk ebben a tekintetben. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53525/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?