Blogolj!

Dúró Dóra keserű boldogsága


Dúró Dóra megkönnyebbülhetne: végre nem kell közösséget vállalnia az általa szeretve gyűlölt Jobbikkal. Ennél persze sokkal bonyolultabb a helyzet.

A képviselő-asszonynak eddig nem lehetett könnyű. Gondoljunk csak bele: ott ült a parlamentben a folyamatosan cukisodó Vona Gábor mellett, majd amikor hazament, akkor minden bizonnyal beszélgetett férjével, Novák Előddel, aki hozzá hasonlóan a régi Jobbik vezéralakja volt és tőle is hallgatta a helyzetelemzést. Vona és Novák véleménye, bár lényegében ugyanarról a pártról szólt távoli lehetett egymástól – ne feledjük Novák Elődöt kigolyózta a mozgalom vezetéséből és a frakcióból is a Vona-vonal. 

Dúró Dórának – aki, már bpcsánat, de az egyetlen cuki volt eddig a Jobbik frakcióban – nagy kő eshetett le a szívéről, amikor megszületett a döntés és kirakták őt a párt parlamenti csoportjából. Máma már nem cukisodik tovább… Nem kell megfelelnie olyan eszméknek, amelyeknek semmi köze a Jobbik alapító okiratában foglaltakhoz és személyesen tőle is olyan távol állnak, mint Makó Jeruzsálemtől. 

Idegeskednie sem kell, mert Toroczkai László és Pongrátz András azonnal kiállt mellette egy közleményben. 

Sokan mondják, hogy a Jobbik kettészakad. Szerintem nincs igazuk! Az a párt, ami annak idején megalakult az Dúró Dóra frakcióból történt kizárásával megszűnt. Ez már nem az, mint ami volt nyolc évvel ezelőtt. Félreértés ne essék: a zsidózó, cigányozó, buzizó, műveletlen, agresszív, tahó tagok nem hiányoznak. Ők vállalhatatlan figurák, de Dúró Dóra nagyon nem az. Háromgyermekes édesanya, aki a kizárása után így fogalmazott:

(…) számomra tényleg a Jobbik egyben tartása volt a legfontosabb, mindenkinek ezt akartam üzenni. Úgy látom, nem mindenki ezt a szempontot helyezi előtérbe... 

Ha a félelem vezérelt volna, nem indulok el Toroczkai László elnökhelyetteseként. Ha a félelem vezérelt volna, nem kritizáltam volna a pártvezetést belső körben oly sokszor. Ha a félelem vezérelt volna, elkerülhettem volna ezt a helyzetet. De engem nem a félelem vezérelt, ahogy ezután sem az fog. Sokkal inkább a lelkiismeret.

A képviselő-assony nyilván szomorú, hogy ez lett abból a pártból, amire az életét tette fel, de talán egy kicsit boldog is, hogy nem kell az elvei ellen politizálnia.

Ugyanakkor Dúró Dórával elveszett a Jobbik lelkiismerete és maga a párt is. Mindenki döntse el maga, hogy sanálja-e, vagy sem. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53381/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-31 16:02:26
Itt van vége fiúk !
Konyec filma !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?