Blogolj!

Csend van odaát! Hova lettek a tüntetők?


Nagy volt az elszántság: egymást követték a tüntetések, aztán most egy ideje semmi.

Hazamentek a legények… (Fotó: MTI)

Azt mondták, hogy forró lesz a tavasz – az is lett, hiszen hetek óta 30 fok körüli a hőmérséklet, ami azért így május környékén sem megszokott. Aztán jött egy nyári zápor és elmosta az egész nagy felbuzdulást. Csend lett odaát. 

Volt két tüntetés szombaton, aztán egy szánalmas próbálkozás arra, hogy élőlánc legyen a parlament körül, majd még aznap este jött egy tüntetés, aminek a végét elmosta az eső. Szétverte a jég az egész ellenzéki nekibuzdulást. Lehet, hogy ebben a záporban volt valami szimbólikus. 

Minden és mindenki a helyére került. 

A sivalkodó és olykor ránzésére kissé tudatmódosultnak látszó szónokok elhallgattak, Márki-Zay Péter is visszahúzott Hódmezővásárhelyre rombolni, a diákparlamenterek is készülnek a vizsgákra. Nyilván nem fogadták el, hogy ők a kisebbség. Ennyi józan gondolkodást nem tételezhetünk fel róluk. Talán csak elfáradtak. Homályos tekintettel látták a színpadról is, hogy fogy a lendület és ezzel együtt a tömeg is. 

Ráadásul semmiféle sikert nem értek el. Azt leszámítva, hogy szerintük diktatúra van, de mégis tüntethettek néhányat, hangosan elmondhatták az összes fájdalmukat. Nem jött be nekik, hogy provokáltak és köpködtek, hiszen nem emelt rájuk kezet senki, még a rendőrök is csak szóval kelezték a tömeget, senkit sem csaptak meg. 

Vagyis nem jött be. Semmi. Ráadásul az eső is esett rájuk. Márpedig tudjuk, hogy ez az, ami rossz hatással van az ellenzéki tüntetőkre. Persze szerintük Orbán Viktor küldte rájuk a vizet és a jeget. De ez ellen nem demonstráltak. Elhallgattak. Erőt gyűjtenek. Jönnek még ők és modnják az okosságaikat. Ha esik, ha fúj óbégatnak majd, de most csönd van odaát. Jó is ez így. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53377/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-31 16:00:22
"Majd megunják, és hazamennek !!!!"
Nyilatkozta annak idején hazánk nagy gondolkodója, Gyurcsány(i) tömegbelövető, gazember Fletó !!!
Valószínűleg akkor és ott véletlenül igazat mondott, vakon fején találta a szöget, mert most is pontosan ugyanúgy történt minden.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?