Blogolj!

HIHETETLEN: ÓRIÁSI ROMÁN ZÁSZLÓ BUDAPEST SZÍVÉBEN!


Érthetetlen… Velünk mindent meg lehet csinálni? Mindent is. Az egyik román tévé akciójának keretében óriási román zászlót húztak Budapesten a Hősök terén.

Az ember csak kapkodja a levegőt… A Kolozsvári TV "Szervusz Európa" fedőnevű akciójáról van szó, amelynek keretében a csatorna olyan fővárosokból jelentkezik be, amelyben román emlékek vannak. 

Tudom, sokaknak már ez is fáj. Nekem sem tetszik – nagyon nem. De az ember nem ítélkezik, csak fortyog magában, hogy mire fel egy ilyen kezdeményezés és miért éppen a Hősök tere, meg amúgy is… Ennél azonban van egy sokkal felháborítóbb tény az egészben. 

Mi lenne, ha elmennénk Bukarestbe és ott egy központi téren kifeszítenénk egy magyar nemzeti zászlót? Mondom: vélhetően nem kapnánk rá engedélyt, de ha hozzájárulás hiányában megtennénk, akkor elvinnének a rendőrök. Romániában komoly szabályozása van a zászlók kihelyezésének. A nyilvánvaló kisebbségi komplexusból fakadó szabályozás értelmében más országok zászlóit csak a románnal együtt lehet kihelyezni. Így volt ez például idén március 15-én is, amikor Székelyföldön az ünnep előtt magyar zászlókat raktak ki. 

A magyar nemzeti színek miatt hisztiznek a románok

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Nincs rá jobb szó: hisztiznek a románok. Sepsiszentgyörgyön a magyar nemzet ünnepe előtt piros-fehér-zöldbe öltözött a város. Ez nagyon fáj az Erdélyt éppen 100 éve bitorló románoknak. Nehéz lehet románnak lenni így március 15. környékén. Is. Meg amúgy is, de ez most más kérdés.

Akkor ment a hiszti. Nem olyan rég persze – éppen Kolozsváron – hallgattak, mint kutyagumi az aljnövényzetben, amikor magyar feliratokat tüntettek el történelmi fotókról. 

A jelenlegi kormány keményen képviseli az elszakított területeken élő magyarok érdekeit. De most valami hiba csúszhatott a rendszerbe. Így kerülhetett egy román zászló a Hősök terére. Mindenesetre jellemző az egészre, hogy a tévét nézve az agyérsebészeknek sikerült fejjel lefelé kihúzni a zászlót. Persze így sem valami szép… 

5
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53174/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-27 15:50:33
Velünk tényleg mindent meg lehet csinálni. Romániában, ha kiraknak egy zsebkendőnyi magyar zászlót, máris
hónapokig hisztiznek az oláhok.
Aktuális kérdéseim:
1./ Mikor és ki adott engedélyt erre a szégyenteljes "zászlóbontásra" ?! Hozzák nyilvánosságra a nevét !!!!!
2./ Ha nem volt engedély, akkor miért nem jelent meg a helyszínen azonnal a rendőrség, miért nem fogták le
azonnal a szervezőket, és miért nem oszlatta fel azonnal ezt a "rendezvényt" ?!
Válaszolok
Daniel 2018-05-27 12:48:03
Csak azt felejti el a bocskoros oláh, hogy az általuk románnak tartott trikolort a hajdan a Pest-Buda egyesülésekor és utána is folyamatosan itt tanuló oláh bojár ifjak lopták el mert az annyira megtetszett, vagy inkább szívükhöz közel állt, mivel Erdély fejedelmi címerének is ugyan ezek a színei. Ha úgy tetszik az oláhok csupán Budapest zászlaját szennyezték be tolvaj kezükkel, pont Budapesten. Ennyi eszük van, vagy még ennyi sincs.
Válaszolok
Lajos válasza: librikus bejegyzésére 2018-05-27 05:50:27
Nagyonmagyar testvérem vigyázz. Tarolós néptárs azért vezette be Budapest zászlajaként a harci lobogót, mert amit Te vagy szerencsés Demsky-zászlónak hívni az Főváros TÖRTÉNELMI zázlaja , csakhogy őmagasságossága azt román zászlónak nézte. Ennyit a kultúrátokról kedvesem .
Válaszolok
Skandináv 2018-05-27 00:27:31
A románok , most 2018-ban ünneplik a centenárium évét , azaz hogy pont 100 éve ( one century ) lett Erdély hozzácsatolva Havasalföldhöz , ez által megalapítva a mai Romániát .
Emléket akarnak állítani a nagy felszabadításról ( amikor annó a román hadsereg bevonult volt Budapestre ) s ezért állították fel a zászlót . Ez jelenleg nekük a legfontosabb évük a nagy Románia létezése óta , és ilyenkor a politikai helyzet is a legtörékenyebb , most a legérzékenyebbek mindenféle Székelyföldi megmozdulásra , magyarkodásra . A magyar kormány , lehet hogy azért engedélyezte megemlékezésüket , mert nem akart további felesleges konfliktust létrehozni a két ország között . Az éppen elég , hogy a híres Marosvásárhelyi orvosi egyetemen be akarják szüntetni a magyar tagozatokat .
Válaszolok
librikus 2018-05-26 17:36:16
Vegyük úgy mintha Demsky polgármester uram budapesti zászlaját huzigálták volna.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?