Blogolj!

Gyilkol a telefon


Nem is tudom, miért a technikát szidom? Az ember a bűnös, az eszét vesztett ember, akit ez a kütyü megbabonáz, lefertőz, elhülyít.

„A 38 éves Peter K. május 22-én szerdán Szlovéniában dolgozó mezőgazdasági munkásokat szállított haza Maros megyébe. Ceglédbercel közelében a 4-es fõút 59-es kilométerénél. Vezetés közben „élőben” közvetített a Facebook-oldalán és közben az érkező kommenteket olvasta. Ezt akkor sem hagyta abba, mikor előzni kezdett. Frontálisan ütközött egy homokot szállító kamionnal. A balesetben kilenc ember halt meg.”

Olvasom a hírt, s közben rendőr barátom dühtől eltorzult arcát látom magam előtt.

Sokkoló videó: a sofőr Facebook élője a kilenc halálos áldozattal járó baleset előtt

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Elképesztő videót hozott nyilvánosságra a román Adevarul online kiadása: a ceglédberceli baleset előtt a kisbuszt vezető sofőr videózott, a telefonjával szórakozott.

„Vírus ez, egy gyilkos vírus, ami ki kellene irtani. Már nem sír, hanem gyilkol a telefon” – harsogta, jóval a ceglédberceli tragédia előtt. És mesélt zebrán, pirosban átbotorkáló diákokról, akik telefonjukat bámulva a virtuális világban kóborolnak, mit sem hallva abból, hogyan csikorognak fékek. És mesélt villamosból kizuhanó középkorú asszonyról, aki csak annyit tudott mondani az őt felsegítőknek: de hát csak egy esemest akartam elküldeni.

„Az okostelefon a világ csodájának indult, és ez lett belőle? Ki sem deríthető ma már, hány baleset okozója ez a rusnya jószág. De nem is tudom, miért a technikát szidom? Az ember a bűnös, az eszét vesztett ember, akit ez a kütyü megbabonáz, lefertőz, elhülyít. Az ember, aki annyira vágyik a két perc múlva már eldobható, telefonból érkező információra. Az ember, aki lassan már szót sem vált a másikkal, és a szomszéd asztalnál ülőnek is meszendzseren, vájberen, fészbukon, tudom is én milyen praktikákkal üzen. Hát normálisak vagyunk?” – vágta hozzám a kérdést búcsúzás előtt. És az utca túloldalára mutatott, ahol talán iskolatárasak, talán ifjonc munkahelyi barátok ballagtak egymás mellett, és kivétel nélkül mindannyian a telefonjukat markolva, képernyőjét bámulva haladtak ismeretlen céljuk felé.

Már ha volt valamilyen céljuk azon kívül, hogy azonnal röpítsék a válaszukat egy ki tudja honnan érkezett kérdésre. Ezzel is bizonyítva: teljes jogú és korszerű polgárai a XXI. századnak, hiszen ők is, mindig elérhetően ott csimpaszkodnak a világhálón.

(bátyi)

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53023/pics/lead_800x600.jpg
baleset,Ceglédbercel,Facebook,okostelefon
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2018-06-02 18:10:20
Engem azóta irritál az okos telefon, amióta egy középkorú nőnek, akivel évekig szemeztünk 2016 nyarának a közepe után lett ilyenje, utána sokszor azt nézegette. A nő nagyon csinos, és mindig elegánsan öltözött, iskolázott úriasszony féle. Csak magas sarkút hord, ha zárt csak harisnyával. Csoda, hogy ilyen későn lett neki okos telója. Szerencsére még jól lát, a sötétben is, de ez rontja szemet. És másokét is rontja. És amit más is mondott, lassan nem lehet közlekedni buszon, metrón mozgólépcsőn, sőt utcán, mert attól félsz, kiütőd mások kezéből véletlenül. A vezetés közbeni telefonálás a csúcs.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?