Blogolj!

Mi a túró készül a Millenárison?


Mikor beköszönt a tavaszi jó idő, szeretek elruccanni a Millenárisra. Nincs is messze, meg aztán kellemes környék, a nagy füves területtel, ahol az ember egy jó könyv társaságában kellemesen töltheti az időt. Vagy csak nézelődhet, esetleg megetetheti a halakat a tóban, szóval a legjobb hely egy kis pihentető „semmittevésre”.

Kívülről olyan mintha nyugalom lenne

Aki mostanában nem járt arra, annak azért elmondanám, hogy komoly munka folyik ott, tehát ha az előbb említett időtöltéseket szeretnéd élvezni, abban bizony csúnyán korlátozva leszel. Az csak a kisebbik baj, hogy a látvány nem túl épületes, hiszen temérdek daru rondítja most a környéket, és csodálatos kékre mázolt válaszfalak tesznek hozzá nem is keveset a vizuális környezetszennyezéshez. De emellett fúrnak, faragnak, bontanak, kopácsolnak, ami nem használ éppen a kikapcsolódásnak. Ja, és ha rossz irányból fúj a szél, akkor még a port is a képedbe fújja. Ennyit a tervezett pünkösdi csodás ejtőzésről.

És úgy próbáld elképzelni ez mivel jár, hogy a négy épületből három és fél esik át éppen felújításon. Azt tudtam, hogy a Teátrum, tehát az E épület a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye lesz, de azzal nem voltam tisztában – nem lehettem, mert nem folyt a hírekből -, hogy a D épületet is totál kibelezik. Kíváncsi vagyok, ezért – ha már nem olvashatom Freddie Mercury élettörténetét - odamerészkedtem, hogy megtudjam: mégis mi a búbánat folyik éppen. Naná, hogy előlépett a lefokozott csendőr, azaz a biztonsági őr, ám kérdésemre egy vállrándítással, meg a „mittomén” válasszal igyekezett letörni lelkesedésemet. Szerencsére érkezett egy kollégája, aki az elsővel ellentétben nem kiszínezni szokta a keresztrejtvényt, de életében ő is csak egy kifestőkönyvet olvasott, és annyit mondott: „valami sztáráp”. Na, köszi szépen.

A bejáratnál ennyi látszik

De úgy döntöttem nem adom fel, később többet fotózok meg igyekszem nyomozni egy keveset. Elvégre a D épületben is sikerült egy értelmes dolgot, az Elektromobilitás Látogatóközpontot létrehozni, tán itt sem valami eszeveszett baromság épül ilyen nagy lendülettel.

Ma vissza megyek. De addig megtudom, hogy mi is az a „sztáráp”.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/53005/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?