Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

A Jobbik készülhet a szakadásra?


Elnököt választott a Jobbik, de ez azért több volt, mint egy egyszerű tisztújítás.

Sneider Tamás (középen) és Z. Kárpát Dániel (jobbra) bejelenti (Fotó: MTI)

Sneider Tamás lett a párt elnöke, negyven szavazattal győzte le Toroczkai Lászlót, a Csongrád megyei Ásotthalom polgármesterét. Akár túl is léphetnénk ezen az egészen, hiszen volt már párton belüli elnökváltás és lesz is. De ez azért a Jobbik helyzetében nem ilyen egyszerű.

Ha kiszaladna valaki az utcára és megkérdezné az embereket, hogy ki jut eszükbe a Jobbikról, akkor jönnének a nevek: Vona Gábor, Novák Előd, Dúró Dóra, Toroczkai László, Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás. Ehhez képest nézzük csak meg a párt új elnökségének összetételét: Sneider Tamás, Gyöngyösi Mártont, Bana Tibor, Hegedűs Lorántné, Apáti István, Z. Kárpát Dániel, Stummer János, Volner János.

Volner és Z. Kárpát az utóbbi években szépen polgárosodott. Gyöngyösi? Listázta volna a parlamentben helyet foglaló zsidókat, úgy nemzetbiztonságilag. A többiek? Nagyjából annyira tűnnek izgalmasnak mint a… Nincs is rá szó. 

Az mondjuk úgy nagyjából érthető, hogy a reális kudarcot jelentő választási eredmény után lelépett a színről Vona Gábor, akinek nem jött be a cukisodás. Még az is világos, hogy az ózdi polgármester, a kolléganőt zaklató Jaiczak Dávidot kivágták az elnökségből, mint a cukisodáshoz használt macskát könnyíteni magán. 

A korábban felsoroltak közül Novák Előd maga döntött a távolodás mellett, amikor Vona kirakta az elnökségből. Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás is kiszállt a buliból. Dúró Dóra most követi majd a férjét – nem, nem áll be a katonák közé, hanem lép. Le. Toroczkai László? Ő még alszik egyet, de az beszédes, hogy semmiféle posztot nem vállalt – legyünk őszinték, eddig is csak megtűrt radikális volt az elnökségben, akitől azt várták, hogy a keményvonalasokat tartsa a párt mellett. Amúgy Sneider riválisa azt mondta, hogy egyelőre tagja marad a Jobbiknak, de "aludni fog egy párat erre a kérdésre".

Lehet, hogy a Jobbik küldöttei ma úgy döntöttek, megalkotják a párt saját riválisát? Dúró Dórával, Novák Előddel és Toroczkai Lászlóval? Érdekes lesz. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/52525/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-13 10:14:38
A JOBBIK esete a véres hurkával.
A közös bennük, hogy szétszakadnak mindketten.
Válaszolok
librikus 2018-05-12 21:36:17
Ki gondolta volna, hogy egy nemzeti radikális párt vetetőjét, elnökségét, sőt a tagság többségét korrumpálni lehet. Mert ma a Jobbikban a korrumpált többség győzött! Mégis mind világosabbá válik: A világot gyarmatosítani szándékozó kozmopolita finánchatalom -az összes behódolt pártoktól eltérően- egyetlen ellenzéke a nemzeti jobb oldal.
A Fidesz már egy fél lépéssel jobbra merészkedett attól a középtől, melyet a nemzetközi háttérhatalom még eltűr, de egy radikális új nemzeti jobb támogatása nélkül úgy Magyarországon, mint Európában minden marad a régiben. Lásd a hazai 2002, 2006 évi választásokat, vagy Merkel ellen az előre leírt Schulz küldése, így a németek kisebbik rosszat választották. Óhajtott bohócuk Trump ellen Klintonnét küldték. Franciaországban az összes pártot mozgósították a jobb oldal ellen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?