Blogolj!

Ön szerint havi bruttó 3 millió az aprópénz?


Ön szerint a havi 3 milliós fieztés az aprópénz? Nyilván minden viszonylagos, de ebből azért el lehet tengődni még akkor is, ha ez a bruttó…

Parragh László a HVG-nek nyilatkzott a héten és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét arról is faggatták, hogy mennyit keres a felesége. Ez akár magánügy is lehetne, ám a nej a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának a tagja, vagyis nyilvános a keresete, ami éppen bruttó 3 millió forint. 

A családfenntartó én vagyok. Amit a feleségem keres, az aprópénz a háztartásban.

Hogy nem szakad le…!

Aprópénz? Mit ne mondjak?! Ez nettóban testvérek között is kettő millió körül van. Apróban és nagyobb címletekben egyaránt. 

Persze nyilván érdekes, hogy mennyit keres maga Parragh, ha ez az apró: 

nem mondok számot, mert irritáló lenne.

Emiatt kár volt aggódni, az aprózás után ez már majdnem mindegy is… 

De azért aprózódjunk még tovább. Parragh Bianka a HVG szerint a 2017-es vagyonbevallásában beszámolt róla, hogy az Óbudai Egyetemtől 264 ezer, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől 132 ezer forintot kap havonta, emellett az MNB-nél évi 450 ezer a cafeteria kerete. 

Ez lenne tehát az apró… 

Magyarországon a havi átlagkereset bruttóban 294 ezer forint. Lássuk be ez sem apró, de mégiscsak tíz százaléka annak, mint amit Parrag asszony kap. És félreértés ne essék: nem sajánlom a buttó három milliót tőle. Megérdemli. Abban a pozícióban ennyi jár. Csak ne degradáljuk. Már csak azért se, mert Magyarország miniszterelnöke – tokkal, vonóval, tehát képviselői járandósággal, adókedvezményekkel és minden egyébbel együtt – bruttó 2,1 milliót keres. Ezt tekintsük rendszersajátosságnak. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/52119/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-05 19:52:36
Miért van az, hogy a magyar felsőbb vezetők az Istennek sem képesek leszokni egyik legvisszataszítóbb rögeszméjükről, nevezetesen arról:
Össze-vissza, felelőtlenül, meggondolatlanul nyilatkoznak minden marhaságot, anélkül, hogy átgondolnák: mi lesz a "szófo......s közvetlen következménye ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?