Blogolj!

Karaktergyilkossági kísérletet vizionál Márki-Zay


Elképesztő közleménnyel jelentkezett a vásárhelyi materialista keresztény polgármester. Egyre nehezebben boldogul a városa irányításával, így a legjobb védekezés a támadás elvét választva nekirontott a jobboldali médiának.

Nehéz napjai vannak Márki-Zay Péternek. Ahogy véget ért az önkéntes (miniszterelnök-jelölt-jelölti) kampánykörút, bukásba búsult a választási szakértősdi, már a fővárosban sem lehet napról napra tüntizni, és mindenórás Facebook-élőzéssel sem lehet le- és elfoglalni a híveket, törődni kellene végre szerette városa ügyes-bajos, mondhatni: apró-cseprő dolgaival is.

Ami érezhetően nehezére esik, miután megmerítkezett a nagypolitika sodró folyamában.

Eközben – sajtóinformációk szerint abszolút nem függetleníthetően a polgármester, illetve a kabinetirodáját irányító Baranyi Mária, Horn Gyula egykori titkárságvezetője vezetési stílusától –

lassan kiürül a városháza,

majd három tucatnyi tapasztalt, komoly szakember mondott fel, és nézett más egzisztencia után. A káoszt jól jellemzi, hogy csütörtökön vezetői értekezletet hívott össze ugyanarra az időpontra és ugyanarra a helyszínre, ahová jóval korábban a K'Art korrupciós ügyet (és ebben akár a polgármester érintettségét) vizsgáló bizottság alakuló ülését meghirdette, majd tanácstalan és zavart emberei még a károsultak képviselőit vádolták meg rendzavarással ahelyett, hogy elnézést kértek volna az ingyencirkuszért.

A várost ellepték a szúnyogok, számos utcáját és közterét ejtette fogságba a gaz és a dzsumbuj. Az összeellenzéki Messiás-várást meghirdető, majd a fővezéri küldetést némileg álszerényen elhárító Márki-Zay Péter ismerkedésképpen lehalálgyárazta városa kórházát, politikai csinnadrattát rittyentve csücsül több, határidős közbeszerzésen, cicaharcot hív a torony alatti kormánypárti többséggel (a tét ezekben a napokban egymilliárdnyi, halaszthatatlan út- és járdafelújítás!), folyton-folyvást csődközelséggel riogat, és – finoman szólva – folyamatosan „kóstolgatja” a helyi vállalkozók által rendkívül fontosnak tartott bérfejlesztés önkormányzati lábát.

Érthető módon egyre több polgár panaszkodik és vakarózik.

Úgyhogy a klasszikust idézve: valami bűzlik Vásárhelyen.

Márki-Zay Péter erre pénteken előállt egy történelminek tekinthető sajtónyilatkozattal, melyben – láss csodát: tán először nem írta le Lázár János nevét! – a legjobb védekezés a támadás elvét követve „kilátásba helyezett médiatámadásokról és karaktergyilkosságról” értekezik, és „kollaboráns újságírókat” korhol. Többek között arról ír:

„Felszólalásaim országos politikai ügyekben, valamint a Hódmezővásárhely polgármestereként napi szinten megélt támadások előre vetítik egy összehangolt karaktergyilkosság és lejárató kampány lehetőségét a kormány által uralt médiában. A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését. […] Máris elindult a legabszurdabb, legalantasabb hazugságok terjesztése, soha nem létező és soha el nem tűnt hatalmas pénzekről, soha el nem követett összeesküvésekről, árulásról, szakmai és vezetési hibákról, politikusi alkalmatlanságról, sikereink negatív hatásairól, erkölcsi és tisztességbeli megítélésemről. Mindennek csak a hazugsággyár kreatív műhelyének képzelőereje szabhat határt.”

A különös sajtóanyagot az országos médiában elsőként megjelentető balliberális 168 Óra is értetlenkedik, „arról nem tudni bővebbet, hogy Márki-Zay miért érezte fontosnak éppen most e közlemény kiadását.”

E sorok szerzőjének viszont azonnal az alábbi közkedvelt cigányvicc ugrott be, midőn a polgármester vakmerő nyúlként előtört a fazonírozatlan bokorból, pedig a májusi szellő még tán meg sem zörgette a harasztot...

Gazsit éjjel megállítja a rendőr.
- Hé, ember, hova mész?
- Milyen libát?

Polgármester Úr, tényleg, milyen libát?

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/52109/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter,polgármester,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-04 18:54:24
Csak kérdezem:
Mégis ki lenne az a karakter, akit "meg kellene gyilkolászni" ?!
Ugye nem gondolja komolyan ez a bohócinas, hogy ő a "szóban forgó" személy ?!
Válaszolok
LCK 2018-05-04 15:02:21
Hódmezővásárhelyen Márki-Zayt polgármesternek választották, nem országgyűlési képviselőnek.
A város ügyeinek intézéséhez kapott hivatalos felhatalmazást.
Az országos ügyekkel - függetlenként - magánemberként foglalkozhat.
Vajon miért tévedt el?
Mi okozta ezt a szereptévesztést?
Válaszolok
Emőke 2018-05-04 14:28:08
Na halmozza már a baromságot! Csak bukna már meg végre!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?