Blogolj!

Magyar lányok a szülésről. Döbbenetes videó!


Az index kérdzgetett magyar lányokat arról, hogy milyen körülmények között vállalnának gyereket és mit tud ehhez hozzátenni a kormány?

Most attól vonatkoztassunk el, hogy a videót posztjának címe, a "Miért nem szülnek a magyar lányok?" azt sugallja, hogy a hölgyek nem akarnak gyermeket vállalni. Egyik sem… A válaszokból mondjuk nem ez derül ki, mert sok megkérdzett szívesen lenne anya, csak vár a párra, a támogatásra, a lakásra, a miegyébre… 

No, de van itt néhány elgondolkodtató válasz a belvárosból – nem, nemcsak az, hogy nem szexelnek fideszessel, az most nem tartozik a tárgyhoz, pedig így a férfiak jelentős részét kizárják. De jöjjenek az érdekesebb válaszok. 

Ha a kormányon múlik, akkor nem…

Ó, te jó ég! Hát nem, a gyerekvállalás lényegében nem múlik a kormányon. Bár sokat tud tenni a kedv növeléséért. Tesz is, de most hagyjuk a propagandát az adókedvezményről, a CSOK-ról és a társairól. 

Sokba kerül, büdös (…) túl sok gyerek van a világban, nem baj, ha kevesebben lesznek.

Kézenfekvő lenne ezzel a válasszal kapcsolatban röviden annyit írni, hogy… nem, csak azért sem teszek megjegyzést az agyi állapotára és nem teszem bele a mondatba a fenekét. Büdös? Vannak olyan pillanatok… Túl sok gyerek van? Nem baj, ha kevesebben lesznek? Egyrészt baj lenne, másrészt nem lesznek kevesebben. De talán – olvasva a választ – az nem is baj, ha nem mindenki vállal gyereket. 

Nem igazán tetszik, hogy újra a Fidesz került hatalomra, ráadásul kétharmaddal. 

Világos. A kétharmad súlyos nyomása alatt már szerelmeskedni sem lehet… Mármint nem az örömért, hanem magáért a gyermekért. 

Ha egyedül akarok gyereket vállalni, az sok pénzbe kerül és közben nem tudok dolgozni. 

Súgok. Egyedül nehéz. Sokkal jobb, ha egy nő és egy férfi kapcsolatából születik a gyermek. Jobb az mindenkinek, főleg a gyereknek. Sok pénzbe kerül? Nem olcsó. Drága gyerek… Ellenben a világ legjobb befektetése. Mármint a gyerek, nem az előkészület. Bár az sem rossz. 

A nőknek is más, a nőnek kilenc hónapig fáj a hasa. 

Nem, az valami egészen más. Bár nem vagyok nő, de úgy tudom, hogy nem fáj kilenc hónapig a hasa az áldott állapotban lévő nőknek sem. Nagy vállalás a részükről, de ilyen áldozatot nem kell hozni. 

Érdekes amúgy, hogy a többség ésszel érvel. Szeretne gyereket. Nyilván azt sem utasítja el mindenki, ha a kormány támogatja ebben a törekvésében. De az sem csoda, hogy az indexnek a címében nem ez a fontos. Gyerekes… 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/52014/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-03 15:59:17
Ennyi - képtelen hülyeségeket összehordó, idétlen - nőt lasszóval egy negyedév alatt sem lehet összefogdosni.
Ezeknél már "beérett" a liberálbolsevik agymosás, az biztos.
Elképesztő.
Sajnos, azt kell mondani, hogy Orbán Viktor későn kezdte el meghirdetni, és végrehajtani az illiberális társadalmat !!!!
Azért mentségére szól:
1./ Korábban nem ő volt a miniszterelnök, így nem tudott mit kezdeni.
2./ Legalább elkezdte, és - bízzunk benne - be is tudja fejezni.
Válaszolok
Erzsébet 2018-05-03 10:31:37
A "gyermekvállalás" nem meggondolás kérdése. Már a "vállalás" sem megfelelő kifejezés. Egy anyai ösztönnel biró nőnél ez egy ellenállhatatlan vágy, ami ha beteljesül, mindenért kárpótol! Nincs az az átvirrasztott éjszaka, bűzös pelenka, ami ne érné meg azt az érzést, amikor foghatod gyermeked meleg kezecskéjét. Nincs az a karrier, ami megérné ennek elmulasztását. Én valóban karriert áldoztam fel (1960-ban angliai tanulmányút), mosógép nélkül mostam, forraltam a pelenkákat, de soha-soha nem bántam meg. A legnagyszerűbb éveim a gyermekeimmel, unokáimmal töltött időszakok voltak.
Válaszolok
Leviathan 2018-05-03 10:17:11
Néhány nagyon fájó megállapítás! 1. Nagyon kezd beérni az un. fogyasztói társadalom! 2. Nagyanyáinknak, Édesanyáinknak, mi jutott a munkán kívül? És mégis sok estben ötnél is több gyereket vállaltak! 3. Nagyin igaznak tűnik a 6 hónapos memória, mert ezelőtt 20 évvel még úgy nézett ki, hogy irány a gödör alja, most meg állunk, ahogy állunk, de annál sokkal fentebb! 4. És talán a legszomorúbb a fiataljaink önzősége, egoizmusa! Bár mi is voltunk hasonlóak anno, de mégis nagyon szomorú!
Válaszolok
Emőke 2018-05-02 19:46:28
Ne verje meg az Isten, hogy ne tudjon sose szülni amikor már szeretne!!!!!!!!! Persze nem mindenki alkalmas anyának!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?