Blogolj!

Brüsszel meg akarja állítani Orbán Viktort?


Szinte hallani a kárörvendő kacagást, amikor az ellenzékiek azt olvassák, hogy Brüsszelbe rendelték Orbán Viktort.

Szakma sztár (Fotó: MTI)

Persze a hír (majdnem) igaz: valóban Belgiumba utazik a magyar kormányfő. A német Die Welt úgy tudja, hogy egyenesen az Európai Néppárt (EPP) vezetői hívták meg a sorozatban harmadszor választást nyerő Fidesz elnökét Brüsszelbe, hogy tisztázzák, milyen út előtt áll hazánk. Manfred Weber és Joseph Daul akar beszélgetni a magyar kormányfővel arról, hogy folytatódik-e hazánkban az "illiberális demokrácia" építése. 

Manfred Weber azt nylatkozta a mértékadó német lapnak, hogy "mindennek van határa, ezt pedig Orbán Viktornak is tudnia kell és ezt tisztázni kell". 

Ehhez képest mi a helyzet igazából? 

Manfred Weber európai néppárti (EPP) frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit, és aktuális uniós kérdésekről is tárgyalnak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Manfred Weber a magyarországi parlamenti választási kampány idején járt Budapesten, ahol tárgyalt Orbán Viktorral, és a pártcsalád támogatásáról biztosította őt. 

A látogatást viszonzó szerdai brüsszeli tanácskozáson Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzéséről, a határok és az európai emberek megvédéséről lesz szó, mely célokhoz a magyar emberek nagy többsége adott erős felhatalmazást - közölte Havasi Bertalan. 

Orbán Viktor a magyar gazdaság versenyképességének további erősítéséről, a teljes foglalkoztatottság megteremtéséről, a gyermekvállalás támogatásáról is tájékoztatja majd európai szövetségeseit. 

A megbeszélésen szóba kerülnek az Európa előtt álló legfontosabb kihívások, így az EU kereskedelempolitikája, migrációs- és menekültpolitikája, valamint az Unió 2020 utáni költségvetése is - áll a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatásában.

Szóval, ezért végképp felesleges kárörvendően kacarászni. Összeülnek az urak, kávéznak és beszélgetnek egy jót – lehet, hogy esznek is –, majd minden megy tovább, ahogy eddig. Vagyis a hír igaz, csak tudják nem Ladákat osztogatnak, hanem Volgákat fosztogatnak… 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51922/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2018-04-30 20:00:33
Remélem éri még pár pofáraesés az ellenzéket.Vágyálmaikat fogalmazzák meg,és azt hiszik,ha elégszer mant-
rázzák,akkor igazzá válik.Akár tudomásul veszik,akár nem,Orbán Viktor egyre népszerűbb az EU polgárai kö-
rében,politikája kiegyensúlyozott,egyenesen beszél,nem hátrál meg a fenyegetések elől és mindig következetes.
Az ellenzék hiába reménykedik, Orbán,Szijjártó,a jobboldali magyar képviselők ki fognak tartani. A ballibsi kép-
viselők a többi soros csicskással egyetemben pedig remélhetőleg jövőre kiesnek a brüsszeli bölcsőből.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?