Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

Lezárják a Kossuth teret – lehet sivalkodni, de inkább ne


Hogy Magyarországon demokrácia van azt áprilisban többször is láthattuk. Választás, tüntetések, miegyéb.

Fotó: parlament.hu

Először is lementek a szabad választások. A Fidesz-KDNP pártszövetség megnyerte, mint a huzat (nem, nem úgy mint a Szél… ő csak szerette volna). A parlamentben kétharmados többségbe kerültek, s ennek következményeként az (anti)demokratikus ellenzék azonnal az utcára ment tüntetni, mert szerintük ez így nem érvényes. Ilyen ez, megszokhattuk, mindig így van, ha nem nyernek… Két tüntetésen vagyunk túl, amelyeken szabadon lehet szidalmazni a kormányt és az ellenzéket egyaránt. Demokrácia van, vagy mi…

Május 8-án megalakul az új parlament, s erre az alkalomra a tüntetők újabb demonstrációt terveznek, de nincs is ezzel semmi baj. Az már sokkal bajosabb, hogy egy csoport élőlánccal akarta körbevenni az Országgyűlés épületét. Ez azért nem szép. Az, ha nem engedik be a megválasztott képviselőket a házba, már komoly jogsértés. Bár nem vagyok jogász, de ez talán alapjogokat is sért. Ráadásul, ha ez így történt volna, akkor el kellett volna csattannia az első pofonoknak. Lett volna rendcsinálás, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy a rendőrök megoldották volna a képviselők bejutását. Ha másként nem megy, akkor erőből – itt ragadjuk meg az alkalmat is tisztelegjünk az egyenruhások előtt, akik úgy biztosítják a tüntetéseket, mintha ott sem lennének, pedig nagyon is részesei az események biztonságos lebonyolításának. De ha élőlánc lett volna, akkor pofon is csattanhatott volna. 

Ugyanakkor élőlánc nem lesz, vagy csak a Kossuth téren kívül. Született egy határozat, amely biztonságtechnikai okokra, a védett személyek programjára hivatkozva május 8-án kettőig lezárja a Kossuth teret. Emiatt is lesz majd sivalkodás és hiszti, ebben biztosak lehetünk. De talán jobb emiatt felkeresni a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot meg a többieket, mint azért, mert a rendőr – joggal – odacsapott. Szóval lehet tüntetni. Kettő után. 

14
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51727/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 14 db hozzászólás érkezett!
Laci válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-04-27 11:47:58
Az utolsó idézetedből gondolom, erre nem fog válasz érkezni. De azért hátha! A te sorrendedre válaszolva:
1./ Bár nem értek veled egyet, mert nem érzem magam kommunistának (sem), esetleg próbálj meg meggyőzni érvekkel, forrásokkal. És nem elzárkózni mert más a véleményem.
2./ A fene nagy nacionalizmus sem jobb mint a vak kommunizmus! Egyik kutya másik eb.
3./ Az ilyen érvelni nem képes/akaró emberektől még nehezebb!
4./ Van választás! legyen saját álláspontot, elképzelésed és ne csak idézgess. Tanulj meg érvelni és nem mindenkit agyon ütni zsigerből amint mást gondol mint te!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-26 14:42:26
Válasz az őskommunista Lacinak:
1./ Aki bárkinek az index nevű szennymédiát tanulmányozásra javasolja, azzal nincs megtárgyalnivalója
egyetlen jóérzésű embernek sem.
2./ A vasvillával összehajigált, magyartalan, helyesírási hibákkal teli, értelmetlen "förmedvényedre" a klasszikus
idézetet citálnám ide válaszként:
"A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.
Cinizmusuk, szemtelenségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk elképzelhetetlen minden más normális,
azaz nem kommunista ember számára."
3./ Még egy idézet, hogy tanulj is ma végre valamit?
"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint a bukott
eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt." (Márai Sándor)
4./ Részemről a felesleges "rögeszmecserét" lezártnak tekintem, mert - nincs más választás - veled szemben is
alkalmaznom kell a Murphy törvénykönyvének ide vonatkozó passzusát, mely szerint:
"Ne vitatkozz hülyével, mert előbb-utóbb összetévesztenek vele !!!"
Válaszolok
Tamás64 2018-04-25 13:14:14
És akkor mi van...
A bankokat a félfogadási idő után zárják be, mégsem sokan ágálnak ellene
Válaszolok
Laci 2018-04-25 11:39:46
A sok hozzászólónak:
Furák ezek a jelzők a "liberális" előtt és után amivel szerintetek olyan sok új politikai irányzatot hoztok létre.
(A liberális nem szitok szó, bár a kormány és a FIDESZ-KDNP nagy erőkkel dolgozik azon hogy az legyen, maradjon)
Lassan valóban az óvodában leszünk, mert ha így megy akkor csak a megfelelő kísérettel mehetünk az utcára?!
Hitlert is demokratikusan választották meg! Hasonló rendeleteket hozott az elején ő is. Itt egy kicsit beljebb veszünk ott átalakítunk. És hopp máris nincs rendes, kiegyensúlyozott jogállam.
Esetleg '56 után és '89 előtt azért mert volt egy Hofi Géza aki kimondott dolgokat, az is demokrácia volt? Szólásszabadság volt?

A cikkhez:
2006 Október 23-i is olyan volt? Mert nem nyertek...?
Az embereknek egy Demokráciában joga van tiltakozni az ellen amivel nem értenek egyet. Csak egy Autoriter államban, mint most Mo. lehet úgy megnyirbálni a jogokat, hogy ne lehessen tiltakozni. Nekem személy szerint igen zavaró, hogy a parlamentben a nyilatkozatokban bármi ami rossz az vagy Soros György vagy migránsok miatt van, és ami "jó" (ezt azért így mert szubjektív) az egy személyben Orbán Viktornak köszönhető és/vagy FIDESZ-nek. A rendőrök sem állatok nem fognak azért szájba verni senkit mert oda állt egy élőláncba.
Ha tényleg ennyien a FIDESZ-KDNP-re szavaztak, akkor miért kaszáltak el minden beadvány amit ki kellett volna vizsgálni a választások körül? Miért nem csinálták végig nagy mellénnyel, hogy lám megcsináltuk és nekünk van igazunk. Azt gondolom hogy a lapítás, mint szar a fűben pont úgy, mint egy gyereknél rosszat sejtet.
Bár én sem vagyok jogász, de az Alkotmányt a nép beleegyezése nélkül nem helyezhették volna hatályon kívülre, és nem hozhatták volna létre a mostani Alaptörvényt. Ezt népszavazásra kellett volna bocsájtani. Ez volt az első lépés amikortól már nem beszélhetünk demokratikus kormányzásról szerintem.
Én egyáltalán nem tartom normális hozzáállásnak, azt hogy önkényesen lezáratnak tereket mert a végén még szembe kéne nézni és beszélni kéne azokkal akik máshogy gondolják mint ők.
Válaszolok
Laci válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-04-25 11:01:44
Hát, így (van ez)
https://index.hu/video/2018/04/20/faj_borsod_fidesz_99_szazalek/
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-25 10:49:59
Van annak valami diszkrét bája, ahogyan ezek a liberálbolsevikok teleüvöltik a hazai - meg persze a külföldi - médiát, miszerint itt nincs demokrácia, nincs sajtószabadság, nincs meg a szabad vélemény-nyilvánítás joga, miközben (különösen a választás után) a legocsmányabb módon, a legordenárébb kifejezéseket használva, nyíltan szidják a FIDESZ-t, kormányt, a kormányfőt és egyáltalán mindenkit.
Csak mellékesen kérdezem, hogy honnan veszik a bátorságot ezek a gyengeelméjűek, hogy a kormánypártra szavazókat parasztnak, bunkónak, iskolázatlannak, hülyének nevezzék ?!
Mikor, és ki adott ezeknek a senkiháziaknak bármilyen felhatalmazást arra, hogy ilyen alpári módon gyalázzanak mindenkit, aki nem a ő "dicső (tudjuk milyen) demokrata" széltolóikra szavazott.
Nagyon helyes, hogy lezárták a Kossuth teret. Az a magyar történelem dicső helyszíne, semmi keresnivalójuk ott ezeknek az anarchistáknak.
Válaszolok
Rita 2018-04-25 10:28:30
Végre hogy lezárján. Nevetségesek ezek az ösznépi banzájok amit mar 2 szombaton műveltek.Én azt sem értem igazán hogy ha ellenzék oké ellenezzen bizonyos dolgokat de hogyan engedhetnek meg maguknak egy Ország vezetőjével szemben olyan szavakat amit a múlt szombaton kiirtak arra a szalagra. (Direkt nem irom le a szót. 4 betű és g vel kezdődik). Meg ők mondják hogy nincs demokrácia. Azért az hogy egy ország vezetőjére ilyen szavakat mondani.. szégyelhetnék magukat.
Válaszolok
Andrea Magdalena 2018-04-25 09:51:35
Még ök beszélnek, hogy nincs demokrácia!! Meg csalás stb. Lassan az óvodában érzem magam.
Válaszolok
Man válasza: bejegyzésére 2018-04-25 07:22:45
Mélyenszántó gondolataiddal csak az emberek többsége nem ért egyet. Szar dolog, de választás volt. Nyert a fidesz. Vedd le cipőd azt rúgj bele a falba az segít elterelni a gondolataid
Válaszolok
Bea 2018-04-24 21:11:18
Nagyon helyes! Már előbb kellett volna! Lesz majd egy kis hiszti, de nem baj. Emlékeztetni kellene ezt a sok agyalágyultat arra amikor a Gyurcsótány kormány tette ugyan ezt! Az akkor ugye teljesen törvényes volt? Akkor a szocik,libsik miért nem sivalkodtak???
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?